Tőkehalkrém tojással recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tőkehalkrém tojással hozzávalói:
20 dkg fagyasztott tőkehalfilé,
1 db főtt tojás,
2 ek. szoba hőmérsékletű vaj (vagy margarin),
1 db tömlős natúr krémsajt,
1 tk. mustár,
1 ek. majonéz,
1 ek. citromlé
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemzöld
A Tőkehalkrém tojással elkészítési módja:
A fagyasztott halat sóval, borssal fűszereztem, majd beolajozott alufóliába csomagoltam és 200 C fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem. Ezután villával összetörtem úgy, hogy kicsit darabos maradjon. Hozzákevertem a vajat, a krémsajtot, a főtt tojást, és a többi alapanyagot, fűszert. Villával alaposan elkevertem. Pirított kenyérre, vagy pirított zsemlére kenve azonnal fogyasztható, de pár napig egy zárható dobozban a hűtőben is eltartható. A tetejét megszórhatjuk egy kevés apróra vágott friss petrezselyemzölddel vagy metélőhagymával. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. nov. 19. 21:56
A tőkehalkrém tojással elkészítési módja és hozzávalói.