Citromos csirkeleves gombával recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Citromos csirkeleves gombával hozzávalói:
70 dkg csirkeszárny,
30 dkg csiperkegomba,
1 dl tejföl,
5-6 dkg cérnametélt,
1 db biocitrom,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt majoránna
A Citromos csirkeleves gombával elkészítési módja:
A csirkeszárnyakat megmostam és kb. 1,5 liter vízben, sóval, borssal megfőztem. Ezután a szárnyakat kiszedtem a levesből és kicsontoztam, majd a húst felaprítva visszatettem a levesbe. Beleszeleteltem a megtisztított, feldarabolt gombát, belereszeltem a citrom héját, fűszereztem, majd a forrástól számított kb. 10 percig főztem. Ezután hozzáadtam a cérnametéltet, ízesítettem a citrom levével és továbbfőztem. Közben kevés, forrásban lévő levessel elkevertem a tejfölt, majd a leveshez adtam és még egyszer fölforraltam ezt a pikáns levest. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. nov. 9. 21:03
A citromos csirkeleves gombával elkészítési módja és hozzávalói.