Kókuszos répakrémleves recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kókuszos répakrémleves hozzávalói:
1/2 kg sárgarépa,
2 ek. étolaj,
1 ek. vaj,
1 db közepes vöröshagyma,
8 dl zöldségalaplé,
3 dl kókusztej,
1 ek. friss, reszelt gyömbér
fűszerek ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
A Kókuszos répakrémleves elkészítési módja:
Egy lábasban az étolajon és a vajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát, majd hozzáadtam a megtisztított és karikára vágott répákat és a reszelt gyömbért. Kb. 5 percig, időnként megkeverve, fedő alatt pároltam. Majd felöntöttem a zöldségalaplével, fűszereztem és kb. 30 perc alatt puhára főztem. A végén hozzáadtam a kókusztejet, újra felforraltam, majd botmixerrel simára mixeltem az egészet. Tálaláskor sós krékert tördelhetünk a tetejére, de aki szereti, meghintheti kevés csilipehellyel is. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. dec. 1. 20:10
A kókuszos répakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.