Hogyan panírozzam a rántott húst, hogy puha legyen a bundája? (tudásbázis)
20. 2900f4761b
2013. júl. 29. 09:45
érdemes kipróbálni, hogy a végén nem lisztbe, hanem burgonyapehelybe forgatjuk, úgy is nagyon finom! Ropogós, de finom!
19. 2900f4761b
2013. júl. 29. 09:44
Szia! Valaki írta, hogy egy pillanatra hideg vízbe kell mártani. Anyukám a csap alá teszi tényeg csak egy pillanatra a forró olajból kivett húst, és tényleg puha a bunda!
18. zebracsikó
2013. febr. 22. 21:48
a legropogósabb a rántotthús, ha nem lisztbe, hanem lisztes kukoricadarába forgatjuk az elején.
17. 342402de6d (válaszként erre: 15. - Andi6020)
2013. febr. 22. 21:44
Egyszer érdemes kipróbálni,mert itt nem is a puhaságról van szó,hanem tartalmasabb,finomabb különlegesebb lesz,és csak ilyen egyszerűségen múlik az egész.
16. zebracsikó
2013. febr. 22. 21:41
PUHA???
a rántott húsban éppen az a pláne, hogy ropogós a bundája!
15. andi6020 (válaszként erre: 10. - 342402de6d)
2013. febr. 22. 21:28
Soha nem hallottam még erről a módszerről.
14. Georgina319 (válaszként erre: 8. - Szafaripók)
2013. febr. 22. 21:12
Ugy, hogy reteslisztbe forgatjak.
13. Cs.Anita
2013. febr. 22. 14:36
Én úgy szoktam: liszt tojás és a végén lisztes morzsába. Tehát nem tömény morzsába, hanem keverem egy kis lisztel. Illetve a sütésnél az egyik felét lefedve a mésikat simán sütöm.
12. Bársonyfüles
2013. febr. 22. 12:39
Süsd meg ahogy szoktad és FEDD LE. ennyi.Kb mire az összes hússal végzel,mmint a sütéssel,már meg is puhult.
Bár nem értem,hogy ez miért jó a puha panír...állok itt propán bután...mikor az a jó a panírban...
11. izaanyu
2013. febr. 22. 11:18
Az egyik ismerősöm úgy készíti, hogy a megsült húst az olajból kivéve egy pillanatra hideg vízbe belemeríti. Én is kipróbáltam, tényleg puhítja, de én maradok az eredeti receptnél, még annyit, ha a tojást felverred kemény habbá, teszel bele egy kevés lisztet is, ami összetartja, akkor is nagyon puha panírt kapsz. Természetesen liszt, aztán lisztes felvert tojáshab, aztán a prézli.
10. 342402de6d (válaszként erre: 9. - Andi6020)
2013. febr. 22. 11:00
Hogy puha legyen a bunda,az a titok:a hús szeleteket sózom,majd lisztbe forgatom,aztán abba a masszába ami tojás,liszt és tej keveréke,jó sűrű legyen,majd ezután prézli és sütés...
9. andi6020 (válaszként erre: 5. - 342402de6d)
2013. febr. 22. 10:51
így viszont már végképp nem értem..
8. szafaripók
2013. febr. 22. 10:44
Engem mondjuk pont az érdekelne, hogy a vásári rántott halnak (hekk) hogyan készül a bundája, hogy olyan jó vastag és ropogós??????
7. szafaripók
2013. febr. 22. 10:43
Sütés után, amikor még langyos, takard le.
Ne forrón, mert akkor csak visszacsöpög a pára!!!
Tojáshoz tehetsz kevés sajtot, és csak kevés panírmorzsába forgasd.:)
6. 5bcf1b7c01
2013. febr. 22. 10:40
Ha panír, akkor liszt+tojás+morzsa (esetleg még reszelt sajt bele).
Van, aki a kisütés után letakarja.
Nálam pl. a dupla bunda a nyerô :)
5. 342402de6d (válaszként erre: 3. - Andi6020)
2013. febr. 22. 10:39
A bundájáról kérdezett,gondolom a többi nyilvánvaló,hogy a tojás előtt lisztbe majd utána prézlibe forgatjuk....
4. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - 14f968b657)
2013. febr. 22. 10:37
Ne tegyél bele annyi zsemlemorzsát, vagy semennyit , készíts párizsi szeletet helyette, az puha.
3. andi6020 (válaszként erre: 2. - 342402de6d)
2013. febr. 22. 10:35
Abból sosem lesz rántott hús.
2. 342402de6d
2013. febr. 22. 10:33
a felvert tojáshoz adj bőven lisztet,majd tejet...
1. 14f968b657
2013. febr. 22. 10:31
Hogy panìrozzam rántott hust hogy puha legyen a bundája?
További ajánlott fórumok:
- Ki, hogy csinálja a krumplipürét és a rántott húst, hogy jó puha legyen?
- Mi legyen a babgulyás mellé a másodikféle? Mi illene hozzá? Rántott hús? Desszertnek tiramisut csinálok.
- Sült és rántott húst milyen módszerrel melegítsem fel, hogy friss, ropogós legyen?
- Tudja valaki, hogyan készül az éttermekben a rántott hús? Mitől olyan világos sárga a bundája?
- Hogy ne csak rántott hal legyen az asztalon...Van jól bevált hal receptetek?
- Hogyan panírozzam a rántani való sajtot?