Tudja valaki, hogyan készül az éttermekben a rántott hús? Mitől olyan világos sárga a bundája? (tudásbázis kérdés)
Látom, te is zalai vagy. Hát, elmondanám, hogy nem keresnek olyann nagyon jól és a napi munkaidő sokszor 14-16 óra. Azonkívül a legtöbb helyen se kézilány, se mosogató, se takarító személyzet nincs, ill. te vagy mindez egy személyben. Ráadásul akarhatsz te normálisan főzni, a hozzá nem értő, pénzhajhász tulajdonosok, úgyis kitalálják az okosságot, aminek majd te iszog meg a levét....mondjuk valami ellenőrzéskor!
Nem tudom merre laksz zalában, de ha mindenképpen szakácskodni akarsz, akkor inkább Szlovéniában próbálkozz!
:-))
Én, amikor elkezdtem a szakmámban dolgozni (szakácsnak tanultam), nem ettem étteremben.
Mostanra odáig jutottam, hogy megnézem mit eszek. Legalábbis próbálkozom, bár sokmindent nem lehet kiszűrni. Vannak ételcsoportok, amit tuti nem ennék. Barna, és egyéb mártások, készételek, Hortobágyi pali, és még sorolhatnám.
Azt úgysem tudod megválogatni, hogy hol eszel (hacsak nem valamelyik haver dolgozik ott), mindenhol vannak okosságok.
Visszatérve az eredeti kérdéshez, a rántott husi elkészítése ugyanaz, mint otthon. Max az ipari sütő teljesítménye, tehát maga a sütés ami más.
Az egyik szakmám szakács felszolgáló!
Bár olyan konyhákon nem dolgoztam ahol maradék sört öntöttünk a tojáshoz és igaziból amit nem írt az étlap önkényesen olyat se tettünk bele!
Szal a panír az a panír a sörtészta meg sörtészta!
Az éttermi panír az hogy a tojást sóval és liszttel összekevered először ebbe mártod aztán meg a morzsába!Semmi márt nem tartalmazhat különben oda kell írni az étlapra h a panír sör hozzáadásával készül!
Inkább ne akard tudni, hogy egy étteremben, hogyan és miképpen, milyen körülmények között készülnek az ételek. :)
Tapasztalat. :)
Nagyon forró olajban van sütve éppen csak pár percig!
Frituban,de azokkal amik otthon vannak nem tudsz úgy sütni :S
Amúgy ugyanaz mint amit te csinálsz!
További ajánlott fórumok:
- Te mennyi (hány százalék) borravalót adsz az éttermekben?
- Az éttermekben a rántott sajtot abban az olajban sütik ki, amiben a rántott húst?
- Kinai kaja! Tudja valaki, hogy készitik az egzotikus kacsát a kinai éttermekben?
- Hogyan panírozzam a rántott húst, hogy puha legyen a bundája?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Az éttermekben sütés, főzés előtt megmossák a húsokat?