Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudja valaki, hogyan készül az éttermekben a rántott hús? Mitől olyan világos sárga a bundája? fórum

Tudja valaki, hogyan készül az éttermekben a rántott hús? Mitől olyan világos sárga a bundája? (tudásbázis)


20. doxikri (válaszként erre: 17. - Elfelejtett jelszó)
2009. dec. 13. 15:51

Látom, te is zalai vagy. Hát, elmondanám, hogy nem keresnek olyann nagyon jól és a napi munkaidő sokszor 14-16 óra. Azonkívül a legtöbb helyen se kézilány, se mosogató, se takarító személyzet nincs, ill. te vagy mindez egy személyben. Ráadásul akarhatsz te normálisan főzni, a hozzá nem értő, pénzhajhász tulajdonosok, úgyis kitalálják az okosságot, aminek majd te iszog meg a levét....mondjuk valami ellenőrzéskor!

Nem tudom merre laksz zalában, de ha mindenképpen szakácskodni akarsz, akkor inkább Szlovéniában próbálkozz!

19. andi6020 (válaszként erre: 15. - 89e1b2e283)
2009. dec. 13. 11:57
Bocsi, nem tudom miért Neked írtam, valószínűleg téged olvastalak utoljára. :-)))
18. andi6020 (válaszként erre: 15. - 89e1b2e283)
2009. dec. 13. 11:56

:-))


Én, amikor elkezdtem a szakmámban dolgozni (szakácsnak tanultam), nem ettem étteremben.


Mostanra odáig jutottam, hogy megnézem mit eszek. Legalábbis próbálkozom, bár sokmindent nem lehet kiszűrni. Vannak ételcsoportok, amit tuti nem ennék. Barna, és egyéb mártások, készételek, Hortobágyi pali, és még sorolhatnám.

Azt úgysem tudod megválogatni, hogy hol eszel (hacsak nem valamelyik haver dolgozik ott), mindenhol vannak okosságok.


Visszatérve az eredeti kérdéshez, a rántott husi elkészítése ugyanaz, mint otthon. Max az ipari sütő teljesítménye, tehát maga a sütés ami más.

2009. dec. 13. 11:43
Nagyon hajszolt meló amúgy éttermi szakácsnak lenni? Mert én gondolkozom rajta, mert elég szépen keresnek de biztosan van sok árnyoldala is. De minek nem?
2009. dec. 13. 11:42
Tök durva, hogy azt sem tudja az ember mit eszik!! :(
15. 89e1b2e283 (válaszként erre: 13. - E584b61b26)
2009. dec. 13. 11:41
Fúúú...akkor még nem dolgoztál profit orientált étteremben! :DDDDDDDDD
2009. dec. 13. 11:40
Nekem mindig szép világos. Én forró olajba rakom, nem sütöm sokáig (hús vastagságáról is függ mondjuk), és van ilyen morzsa direkt, ami ilyen világos, a boltban válogass.
2009. dec. 13. 11:37

Az egyik szakmám szakács felszolgáló!

Bár olyan konyhákon nem dolgoztam ahol maradék sört öntöttünk a tojáshoz és igaziból amit nem írt az étlap önkényesen olyat se tettünk bele!

Szal a panír az a panír a sörtészta meg sörtészta!

Az éttermi panír az hogy a tojást sóval és liszttel összekevered először ebbe mártod aztán meg a morzsába!Semmi márt nem tartalmazhat különben oda kell írni az étlapra h a panír sör hozzáadásával készül!

12. 04d410066e (válaszként erre: 8. - 3c111cc40f)
2009. dec. 13. 11:35
Egyébként én is szívesebben eszem, amit én főztem...
11. 89e1b2e283 (válaszként erre: 4. - 0f9ef73f9f)
2009. dec. 13. 11:34
Én oktatom is! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
10. 04d410066e (válaszként erre: 7. - E584b61b26)
2009. dec. 13. 11:34
Nem sörtésztás. Csak egy kevés sört kevert a tojáshoz, és rendesen panírozta, liszt tojás prézli sorrendben. Kb. 3 aránylik az egyhez a tojás javára. De tényleg szebb lett tőle. Csak nálunk senki sem iszik sört, és 0,5-1 dl sört pedig nem lehet kapni, kiburogatni meg sajnálnám.
2009. dec. 13. 11:33
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2009. dec. 13. 11:32
köszi. akkor maradok a sima házi rántott husimnál...
7. e584b61b26 (válaszként erre: 5. - 04d410066e)
2009. dec. 13. 11:31
az sörtésztás vagy orly massza,sima rántott húsbe nem tesz sört,én legalább is visszaküldeném ha érezném rajta!
2009. dec. 13. 11:29
Normális konyhák is vannak ám!
2009. dec. 13. 11:29
Én dolgoztam mosogatólányként diákkoromban... A szakács sört öntött a tojáshoz, attól lett olyan szép a bundája. De azt had tegyem hozzá, hogy sokszor olyan sört, amit a vendégek meghagytak... Azóta is eszembe jut, ha étteremben kell kajálnom, bár eddig még nem haltam bele. :)
4. 0f9ef73f9f (válaszként erre: 2. - 89e1b2e283)
2009. dec. 13. 11:27

Inkább ne akard tudni, hogy egy étteremben, hogyan és miképpen, milyen körülmények között készülnek az ételek. :)

Tapasztalat. :)

2009. dec. 13. 11:27

Nagyon forró olajban van sütve éppen csak pár percig!

Frituban,de azokkal amik otthon vannak nem tudsz úgy sütni :S

Amúgy ugyanaz mint amit te csinálsz!

2009. dec. 13. 11:26
Biztos tudni akarod! :)
2009. dec. 13. 11:25
Tudja valaki, hogyan készül az éttermekben a rántott hús? Mitől olyan világos sárga a bundája?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook