Az éttermekben sütés, főzés előtt megmossák a húsokat? (tudásbázis)
Ezért jobb otthon enni. :P
Persze vannak nagyon jó éttermek, ahol tényleg lelkiismeretesen dolgoznak, de az a főnökségen és a munkásokon múlik. Ha a főnök nem követeli meg a tisztaságot, csak a sebességet, akkor a munkásoknak se lesz idejük és energiájuk minden "részletre" odafigyelni.
Én dolgoztam egy olyan helyen, ahol a főnök kifejezetten még a fagyasztott húst se engedte meg, csak a friss használatát. Mindenből a számára legviválóbb minőségű terméket használtuk. Nagyon jó hely volt. Az volt az egyetlen hely, ahol szívesen ettem és ha bármikor visszamegyek oda, akkor csakis ott fogok enni. (A fél Föld közöttünk van. :P)
hat eppen ma megyunk etterembe vacsorazni :))
remelem megmossak a hust, mert mar is elment az etvagyam ...
ha bele gondolok, hogy nem mossak meg...
Férjed nem vega?
Összes hentes ismerősöm megrögzött vegetáriánus... :)
Én is, de sztem ez természetes
legalábbis azt hiszem h természetes
legalábbis annak kellene lennie :)
erre még én se gondoltam,hogy megmossák-e vagy nem.. :) Dehát tuti,hogy nem.. meg szerintem sok háztartásban nem tudják,hogy meg kell mosni..
Pl, nénikém hazahozza a húst, és megmosva rakja be a mélyhűtőbe, aztán mikor előveszi , már nem mossa meg.. és mondta egyszer anyunak,hogy másnap olyan furi szaga volt a húsnak.. :)
Kereskedelmi csatornán bizonyos főzőműsorban feltünt már valakinek? Kicsomagolják a hust, és készitik is oda mosás nélkül. És azt mondják, hogy nem szabad sokat áztatni a hust.
Hát,én addig mosom, míg teljesen tiszta nem lesz a víz.
hát, én nem vennék rá mérget....
de az a legjobb, ha nem gondolsz bele, hogy mi minden lehet egy étterem konyháján.
(csótány, egér stb... )
Rögtön! Örülj, ha a kezüket megmossák WC után.
Krumpli püucolás, panírozás ugyanazzal a kézzel.
A tányér elmosogatva belülről, az alja meg fekete.
Láttam!! :((
Kizárt dolog, hogy darálthúst vegyek.
JÓ KÉRDÉS !...HA LELKIISMERETESEK AKKOR IGEN !
DE : HA HÚS VESZEL ÉS LEDARÁLTATOD - VAGY ELEVE DARÁLTHÚST VESZEL - AZT KI MOSSA MEG ?
További ajánlott fórumok:
- Te mennyi (hány százalék) borravalót adsz az éttermekben?
- Létezik olyan nem beépíthető, a munkalapra elhelyezhető sütő, amivel süteményt is meg lehet sütni normálisan, nemcsak pizzát, meg húsokat?
- Az éttermekben a rántott sajtot abban az olajban sütik ki, amiben a rántott húst?
- Kinai kaja! Tudja valaki, hogy készitik az egzotikus kacsát a kinai éttermekben?
- Tudja valaki, hogyan készül az éttermekben a rántott hús? Mitől olyan világos sárga a bundája?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.