Kinai kaja! Tudja valaki, hogy készitik az egzotikus kacsát a kinai éttermekben? (beszélgetős fórum)
Igen, a Pekingi kacsát is "ismerem" vagyis ettem már! :) De az egzotikus a favorit! :)
Azért köszi az oldalt, vannak rajt nagyon jó receptek! :)
Húúú, ahhoz képest, hogy elég egyszerű szerkezeti felépítésű a szeletelő, elég intelligens, ha így különválogatja a belsőségeket a finom kacsahusitól!
Ha ilyen profi és tapasztalt vagy, megtudnád nekem mondani, hol tudnám beszerezni ezt a kacsaaprító kütyüt? :)
ömm technikai probléma..., akkor a sütés előtt, fejbevágás után egy kilövőszerkezet segítségével (amit egy ezeréves wokból készített egy leleményes szakács egy szumós segítségével) kifeszített húrok közé lövik őket be hangos HAI! felkiáltással, és a húrok úgy vannak kifeszítve, hogy megfelelőre aprítsák a kacsát, a feje külön esik, meg ki is beleződik, és a lábai is külön és akkor amit szoktatok enni, nah csak az jut bele a forró olajba nagy ívben repülve, ezáltal kellőképp levegős és ízes lesz a zöldségesbunda :)
így jó? :D
A terebessen egész autentikus receptek vannak:
A pekingi kacsát keresd, és az oldal alján van róla egy kis szösszenet, ott le van írva, hogy kétféleképp csínálják Kínában is.
Ehhez hasonló ételt készített a nagy Gordon Ramsey is a Viasaton. Abba volt olivaolaj, szójaszósz. ketchup, méz, liszt és még 2-3 féle másik szósz...
Majd ha lesz ismétlés, jobban odafigyelek! :)
Lemaradt a fűszoknya, meg a virágfüzér és a hola-hola :))
Én kíváncsi vagyok a nénire is :D
Sziasztok!!
Én a sült banán BUNDÁJÁNAK a recipéjére vagyok naaaagyon kíváncsi :)
Ha valaki tudná nagyon megköszönném :)
1. A még élő kacsa fejét befogják egy gépbe, és különböző egzotikus tájak képeit villantják fel neki másfél órán keresztül. A végére a kacsa egzotikusnak fogja magát érezni, a szeme elferdül és thai nyelven perfekt beszél.
2. Ennek következtében ledobja a tollait, mert azt hiszi valami klassz meleg helyen van.
3. Átzavarják egy kádnyi szószon...
4. Majd egy zöldségeskerten, ekkor tapad rá a sok zöldség.
5. Végül elbuktatják és pont egy medencényi palacsintatésztába esik, amiből kikecmeregve...
6. Jó nagy husánggal fejbe vágják, és forró olajba taszajtják.
Kb. így. A százéves kínai néni örömére is kíváncsi vagy? :))
Én ettem, azt én is nagyon szeretem, úgyhogy én is kíváncsi lennék a receptre! :)
Hasonló lehet a "bundája", mint a szezámmagos csirkegolyónak, nem? :)
Nem mintha azt tudnám, hogy csinálják! :)
Méz és szójaszósz tuti van benne!
Sziasztok!
Evett már valaki egzotikus kacsát? Nagyon finom édes bundában van és vele együtt sült édes zöldségekkel: zöldbab, hagyma, paprika, sárgarépa...
Tudja valaki hogy készül?
További ajánlott fórumok:
- Te mennyi (hány százalék) borravalót adsz az éttermekben?
- Kínai egzotikus csirke recept kerestetik!
- Az éttermekben a rántott sajtot abban az olajban sütik ki, amiben a rántott húst?
- Tudja valaki, hogyan készül az éttermekben a rántott hús? Mitől olyan világos sárga a bundája?
- Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan kell tarhonyát csinálni? Olyat szeretnék amilyen az éttermekben van, sötét barna.
- Az éttermekben sütés, főzés előtt megmossák a húsokat?