Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kinai kaja! Tudja valaki, hogy készitik az egzotikus kacsát a kinai éttermekben? fórum

Kinai kaja! Tudja valaki, hogy készitik az egzotikus kacsát a kinai éttermekben? (beszélgetés)


22. Barbi0508 (válaszként erre: 21. - Db78bacc4f)
2009. nov. 23. 21:24
Igen... :) Bár szerintem a városi éttermekkel semmi gond nincs, de a József városin láttam olyan kinai büféket, hogy a kutyámnak sem engedném meg, hogy onnan egyen! :)
2009. nov. 23. 11:11
Én azt hiszem nem is vagyok kíváncsi rá, hogy hogy készítik, annyi mindent hallani az ilyen kajákról. :) Ettől függetlenül szeretem.
20. Barbi0508 (válaszként erre: 17. - Édesmandula)
2009. nov. 21. 23:27
Húúú, akkor nem csak nagyon okos és jártas vagy ezekben a témákban, hanem nagyon fitt is, ha 1909 évesen csak úgy elszaladsz a Téged üldöző "vágott szemű" veszélyes konyhaművész elől! :)
19. Barbi0508 (válaszként erre: 14. - 07c4794583)
2009. nov. 21. 23:24

Igen, a Pekingi kacsát is "ismerem" vagyis ettem már! :) De az egzotikus a favorit! :)

Azért köszi az oldalt, vannak rajt nagyon jó receptek! :)

18. édesmandula (válaszként erre: 17. - Édesmandula)
2009. nov. 21. 23:23
jah, ráadásul más a kacsa, a csirke, a hal, és a disznó valamint a marha húrvágós-beállítása is :)
17. édesmandula (válaszként erre: 16. - Barbi0508)
2009. nov. 21. 23:22
sajnos a húrok elhelyezésének és az általuk bezárt szögeknek aránya, valamint a kilövőegység szerkezeti felépítése és beállításai (erő és ív) szigorúan titkosak, engem is meg akartak vakítani miután meglestem hogy is működik hátulról egy kínai konyha, de elszaladtam a felém hajított evőpálcák elől :)) de még nagyon sok érdekesség van ám ott :) tudnék "mesélni", de most mennem kell aludni :D
16. Barbi0508 (válaszként erre: 15. - Édesmandula)
2009. nov. 21. 23:17

Húúú, ahhoz képest, hogy elég egyszerű szerkezeti felépítésű a szeletelő, elég intelligens, ha így különválogatja a belsőségeket a finom kacsahusitól!

Ha ilyen profi és tapasztalt vagy, megtudnád nekem mondani, hol tudnám beszerezni ezt a kacsaaprító kütyüt? :)

15. édesmandula (válaszként erre: 12. - Barbi0508)
2009. nov. 21. 23:10

ömm technikai probléma..., akkor a sütés előtt, fejbevágás után egy kilövőszerkezet segítségével (amit egy ezeréves wokból készített egy leleményes szakács egy szumós segítségével) kifeszített húrok közé lövik őket be hangos HAI! felkiáltással, és a húrok úgy vannak kifeszítve, hogy megfelelőre aprítsák a kacsát, a feje külön esik, meg ki is beleződik, és a lábai is külön és akkor amit szoktatok enni, nah csak az jut bele a forró olajba nagy ívben repülve, ezáltal kellőképp levegős és ízes lesz a zöldségesbunda :)

így jó? :D

2009. nov. 21. 23:01

A terebessen egész autentikus receptek vannak:

[link]


A pekingi kacsát keresd, és az oldal alján van róla egy kis szösszenet, ott le van írva, hogy kétféleképp csínálják Kínában is.

13. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 10. - Édesmandula)
2009. nov. 21. 22:58
Oké akkor majd megyek oda.:D))
12. Barbi0508 (válaszként erre: 4. - Édesmandula)
2009. nov. 21. 22:57
Valahogy a szeletelés kimaradt... Nem egészben szokták tálalni :)
2009. nov. 21. 22:56

Ehhez hasonló ételt készített a nagy Gordon Ramsey is a Viasaton. Abba volt olivaolaj, szójaszósz. ketchup, méz, liszt és még 2-3 féle másik szósz...

Majd ha lesz ismétlés, jobban odafigyelek! :)

10. édesmandula (válaszként erre: 7. - 9bbaa658f2)
2009. nov. 21. 22:52
köszi :) most találtam ki :)) majd egyszer ha lesz időm gondozni, csinálok egy ilyen topicot, ahol hasonló ökörségeket lehet írni :D
9. 433384b4bc (válaszként erre: 4. - Édesmandula)
2009. nov. 21. 22:52

Lemaradt a fűszoknya, meg a virágfüzér és a hola-hola :))


Én kíváncsi vagyok a nénire is :D

8. 19476f1d2a (válaszként erre: 1. - Doroszita)
2009. nov. 21. 22:49

Sziasztok!!


Én a sült banán BUNDÁJÁNAK a recipéjére vagyok naaaagyon kíváncsi :)

Ha valaki tudná nagyon megköszönném :)

7. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 4. - Édesmandula)
2009. nov. 21. 22:48
Tudsz még ilyet?Jót nevettem.:D))
6. 2104cc91e8 (válaszként erre: 4. - Édesmandula)
2009. nov. 21. 22:46
:)))))
2009. nov. 21. 22:41
Nem fogjátok meg tudni, mondjuk elve kevés helyen csinálnak idehaza igazi kínai kaját és azok nem adják ki a receptet a többi csak gagyi próbálkozás.
2009. nov. 21. 22:40

1. A még élő kacsa fejét befogják egy gépbe, és különböző egzotikus tájak képeit villantják fel neki másfél órán keresztül. A végére a kacsa egzotikusnak fogja magát érezni, a szeme elferdül és thai nyelven perfekt beszél.

2. Ennek következtében ledobja a tollait, mert azt hiszi valami klassz meleg helyen van.

3. Átzavarják egy kádnyi szószon...

4. Majd egy zöldségeskerten, ekkor tapad rá a sok zöldség.

5. Végül elbuktatják és pont egy medencényi palacsintatésztába esik, amiből kikecmeregve...

6. Jó nagy husánggal fejbe vágják, és forró olajba taszajtják.


Kb. így. A százéves kínai néni örömére is kíváncsi vagy? :))

2009. nov. 21. 22:40
Nem tudom, de jó lenne tudni! :)
2009. nov. 21. 22:38

Én ettem, azt én is nagyon szeretem, úgyhogy én is kíváncsi lennék a receptre! :)

Hasonló lehet a "bundája", mint a szezámmagos csirkegolyónak, nem? :)

Nem mintha azt tudnám, hogy csinálják! :)

Méz és szójaszósz tuti van benne!

2009. nov. 21. 22:35

Sziasztok!


Evett már valaki egzotikus kacsát? Nagyon finom édes bundában van és vele együtt sült édes zöldségekkel: zöldbab, hagyma, paprika, sárgarépa...

Tudja valaki hogy készül?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook