Kínai egzotikus csirke recept kerestetik! (tudásbázis kérdés)
Csirkemell-csíkok palacsintatésztában
Írta: Háziasszony
2006. július 26.
Hozzávalók: csirkemell (filézett), liszt, tej, tojás, só, bors, zúzott fokhagyma, vöröshagyma (nagyon apróra vágva), olaj a sütéshez.
A csirkemellet ujjnyi vastag, de kicsit hosszabb csíkokra vágjuk. 1-2 tojásból (mennyiségtől függően) sűrű palacsintatésztát készítünk, amibe sót, borsot, préselt fokhagymát és nagyon apróra vágott vöröshagymát (vagy vöröshagymakrémet) keverünk.
Serpenyőben olajat forrósítunk, a csirkecsíkokat a palacsintatésztába keverjük, majd egyenként beletesszük a forró olajba úgy, hogy lehetőleg ne süljenek össze. Pár perc alatt megsül, és nagyon finom omlós lesz. Papírtörlőre szedjük.
Sziasztok!
Nem tudjátok véleltenül a kínai amerikai csirke receptjét? A csirkefalatok palacsintatészta-szerű bundában vannak kisütve. Már kerestem több helyen, de nem találom!
Köszönöm!
persze, hogy méz van benne!
egyébként világosabb, mint a sima szójaszósz, mikor rácsurgatod, akkor nem lesz sötét
jajj drága zebracsikó! köszönöm szépen a tippet! édes szójaszósz... meg sem fordult a fejemben, hogy ez az, amit én méznek hittem :o
Megtennéd, hogy leírod nekem pontosan a receptet? Kérlekszépen! :)
szia! már kerestem, és több oldalnyi találatot végignézve sem találtam azt meg, amire én gondolok. a legtöbb találat csak simán olyan, h megpirítod a csirkét és leöntöd mézes-szójás szósszal.. az amire én gondolok, (és NEM a szezámmagos csirke) kis bundában van, ami belül puha és sós a csirke miatt, kívül pedig ropogós édes-erős, a méztől és az erőspistától (csilitől talán) és gyönyörű színe van, élénk pirosas-narancssárgás, szóval nem az a barna szójaszószos-sült mézes
hát nagyjából ennyi :)
szép álmokat
szió))
Nem reklámként, de pl. a dunaplázás kínaiban annyira szépek szoktak lenni ezek.. vagy a bécsi útiban.. hirtelen másik nem jut eszembe, ahol biztosan ilyet ettem.. :(
Csorieva receptjével lehet kísérletezem majd, az övéhez ketchupot ír, lehet megspékelem majd egy kis erőspistával (mert az 100%, hogy van azon, amire én gondolok.)
Köszönöm az eddigi ötleteket!
sziasztok!
szeretnék kínai egzotikus csirkét készíteni, de sehol sem találtam olyan receptet, ami arra az ételre illene, amit én szeretnék..
engem az az egzotikus csirke érdekelne, ami kis csirkemellfalatkákból áll, csípős, mézes kívül ropogós, belül puha bundában... van ötletetek? :)
További ajánlott fórumok:
- Fehérbor helyett vörösbort lehet használni a részeges csirke receptben??
- Húsos recept kerestetik
- Igazi, bevált zserbó és sósperec recept kerestetik:)
- Ismertek jól bevált, házi édes-savanyú csirke és csípős szecsuáni (Uncle Ben's) recepteket?
- Eredeti kínai ananászos csirke receptjét keresem!
- Recept kerestetik