Igazi, bevált zserbó és sósperec recept kerestetik:) (tudásbázis kérdés)
Köszönöm,hogy leírtad a kedvünkért.)))!!Már csak ezért is kipróbálom és be fogok számolni:)))
Szép napot!
2 dl tejet meglangyosítok 1 ek cukorral,fél kocka élesztőt belemorzsolok,megszórom 2 kanál liszttel.Hagyom jól felfutni.
60 dkg lisztet,1 tojássárgát,2 ek olajat vagy 1 ek zsírt,1 kk sót és az élesztős tejet összegyúrom.Néha a liszttől függően kell még hozzá langyos tej,hogy sima,rugalmas,közepesen lágy legyen a tészta.
Hagyom egy órát kelni,félidőben átgyúrom.
Pereceket vagy fonatokat készítek belőle,1 tojássárgát 3-4 kanál tejjel összekeverek,megkenem a tésztákat,180 fokon sütöm.
kb 10 percet.Ekkor csorgatom rá a sós masszát-2 tojásfehérjét 1,5 dl vízzel,2 csapott ek sóval és annyi liszttel keverek össze,hogy palacsintánál picit sűrűbb massza legyen.
Tovább sütöm míg picit pirosodik.Langyosan elcsomagolva sokáig friss marad,4-5 napig akár.Bár nálunk 2 napnál tovább nem tart ki,bármekkora adag is :-)
Az az:)
Kelt tészta!
Anyukámnál maradt a teceptem:((És Ő nagyon messze van tőlem:((
Nagyon megköszönném,ha föltennéd.
Sósperecből az apró szárazra gondolsz?
Nekem rendes sósperec receptem van,kelt tésztából,hasonló mint amit pékségben lehet venni.Csak kicsiben készítem,sokáig puha,ünnepre is lesz.Este a lánykáimnak azt sütök :-)
Köszönöm!!!!:)
Elteszem!!!
Zserbó:(Nekem bevált)
Hozzávalók:35dkg liszt,1 egész tojás,5dkg cukor,20dkg margarin,1dl tej,1dkg élesztő,csipetnyi sütőpor.
Töltelék:
12dkg darált dió,12 dkg cukor,20dkg lekvár.
A tejben az élesztőt felfuttatod egy kis cukorral.A lisztet a margarinnal jól elmorzsolod,a megkelt élesztőt és a hozzávalókat jól összedolgozod.
3 lap lesz,elsőt megkened a lekvárral rászórod a dió cukor keverékével.Ráhelyezed a második lapot.Hasonlóképpen csinálod.A harmadik lapot a tetejére borítod villával megszurkálod.Kb 1 óráig keleszteni kell szobahőmérsékleten,lassan sütöd egyenletes világospirosra...ha kihűlt ,a tetejére rakj csokimázat...
Sziasztok!
Bevált,kipróbált zserbó és sósperec recepteket keresek.
Sajátjaimat elhagytam, és nem merek csak úgy kipróbálni egyet sem, mert nincs sok időm karácsony előtt sütögetni és így nem fér bele a pakliba,hogy ne sikerüljön.
Köszönöm!!