Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Igazi, bevált zserbó és sósperec recept kerestetik:) fórum

Igazi, bevált zserbó és sósperec recept kerestetik:) (tudásbázis kérdés)


13. Burkuska (válaszként erre: 12. - Moonlight1984)
2009. dec. 18. 06:14

Köszönöm,hogy leírtad a kedvünkért.)))!!Már csak ezért is kipróbálom és be fogok számolni:)))


Szép napot!

12. moonlight1984 (válaszként erre: 9. - Burkuska)
2009. dec. 17. 22:16

2 dl tejet meglangyosítok 1 ek cukorral,fél kocka élesztőt belemorzsolok,megszórom 2 kanál liszttel.Hagyom jól felfutni.

60 dkg lisztet,1 tojássárgát,2 ek olajat vagy 1 ek zsírt,1 kk sót és az élesztős tejet összegyúrom.Néha a liszttől függően kell még hozzá langyos tej,hogy sima,rugalmas,közepesen lágy legyen a tészta.

Hagyom egy órát kelni,félidőben átgyúrom.

Pereceket vagy fonatokat készítek belőle,1 tojássárgát 3-4 kanál tejjel összekeverek,megkenem a tésztákat,180 fokon sütöm.

kb 10 percet.Ekkor csorgatom rá a sós masszát-2 tojásfehérjét 1,5 dl vízzel,2 csapott ek sóval és annyi liszttel keverek össze,hogy palacsintánál picit sűrűbb massza legyen.

Tovább sütöm míg picit pirosodik.Langyosan elcsomagolva sokáig friss marad,4-5 napig akár.Bár nálunk 2 napnál tovább nem tart ki,bármekkora adag is :-)

11. frutty (válaszként erre: 4. - Sorcika)
2009. dec. 17. 21:23
hű kipróbálomm..
10. Burkuska (válaszként erre: 9. - Burkuska)
2009. dec. 17. 18:29
...receptem.
9. Burkuska (válaszként erre: 8. - Moonlight1984)
2009. dec. 17. 18:29

Az az:)

Kelt tészta!


Anyukámnál maradt a teceptem:((És Ő nagyon messze van tőlem:((

Nagyon megköszönném,ha föltennéd.

2009. dec. 17. 15:13

Sósperecből az apró szárazra gondolsz?

Nekem rendes sósperec receptem van,kelt tésztából,hasonló mint amit pékségben lehet venni.Csak kicsiben készítem,sokáig puha,ünnepre is lesz.Este a lánykáimnak azt sütök :-)

7. Manon (válaszként erre: 4. - Sorcika)
2009. dec. 17. 15:00
pont így készítem én is, nagyon jó ez a recept :)
2009. dec. 17. 14:56
Másvalaki?:)
5. Burkuska (válaszként erre: 4. - Sorcika)
2009. dec. 15. 16:53

Köszönöm!!!!:)


Elteszem!!!

2009. dec. 15. 08:22

Zserbó:(Nekem bevált)

Hozzávalók:35dkg liszt,1 egész tojás,5dkg cukor,20dkg margarin,1dl tej,1dkg élesztő,csipetnyi sütőpor.

Töltelék:

12dkg darált dió,12 dkg cukor,20dkg lekvár.

A tejben az élesztőt felfuttatod egy kis cukorral.A lisztet a margarinnal jól elmorzsolod,a megkelt élesztőt és a hozzávalókat jól összedolgozod.

3 lap lesz,elsőt megkened a lekvárral rászórod a dió cukor keverékével.Ráhelyezed a második lapot.Hasonlóképpen csinálod.A harmadik lapot a tetejére borítod villával megszurkálod.Kb 1 óráig keleszteni kell szobahőmérsékleten,lassan sütöd egyenletes világospirosra...ha kihűlt ,a tetejére rakj csokimázat...

2009. dec. 14. 20:19
én is....
2009. dec. 14. 19:08

Sziasztok!


Bevált,kipróbált zserbó és sósperec recepteket keresek.

Sajátjaimat elhagytam, és nem merek csak úgy kipróbálni egyet sem, mert nincs sok időm karácsony előtt sütögetni és így nem fér bele a pakliba,hogy ne sikerüljön.

Köszönöm!!

2009. dec. 14. 19:07
Igazi, bevált zserbó és sósperec recept kerestetik:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook