Húsos recept kerestetik (beszélgetős fórum)
Sziasztok.
Miután elteletek az ünnepek, látom nagyon nem kívánjátok a husikát.:))
Tepsi aljára bacon
Kicsit kimosott savanyú káposzta
Rá bármilyen husi amit szerettek
megint káposzta
letakarva fóliával sütni,ha megsült tetejére füstölt sajt és tejföl:-)
Feltettem egy közel ezzel azonos receptet ide a Hoxa-ra, viszont én a bacon-nel a tepsit bélelem ki, s a húsrétegek közé aszalt szilva szemeket szórok, a tetejére tejszínt öntök + a "panírozásból" megmaradt tojást, illetve megszórom szeletelt mandulával.
Ha előző este fokhagymás tejbe áztatom az előzőleg húspuhító sóval beszórt, enyhén kiklopfolt pulykamell szeleteket, akkor pedig még finomabb lesz az egész. :)
Ennek örülne a család, asszem egyszer megpróbálkozom vele, ha lesz időm. Szerintem húskedvelók próbáljátok ki, ha nem érzitek túl lájtnak a fehér húsokat.;)
Sajtos rakott hús
Hozzávalók:
csirkemell (pulykamell)
trappista sajt
bacon
liszt
tojás
só
bors
oregánó
bazsalikom
chili
Elkészítés: A filézett csirkemellet szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk. Besózzuk, fűszerekkel ízesítjük, majd liszbe, tojásba, reszelt sajtba forgatjuk (mint a panírozás, csak prézli helyett sajt). Egy tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk, még egy kis sajtot szórunk rá, beborítjuk baconnel (ha nem elég nagy a tepsi, lehet több sorba is tenni, de a sorok közé bacont kell tenni!). Alufóliával letakarjuk, és kb. 1-1,5 órára a sütőbe tesszük (amíg puha lesz a hús). Utána levesszük az alufóliát, és kb. 20 percig még sütjük, hogy szépen megpiruljon.
Füstölt sajttal milyen lenne szerinted?
Bár már így is nagyon finom lehet. :-)
köszi
Nekem múlkor sikerül egy nagon finomat összedobnom.
Csiremell szeleteket bepaníroztam, de nem akárhogy.:)
Először tojásba, majd lisztes-törtmandulás keverékbe. (Persze mindezek előtt megsóztam a husikat;))
A családnak nagyon ízlett. De ott rontottam el a dolgokat, hogy nem liszteztem be a husit a tojás előtt, de így sem lehetett belekötni.:)
Köszönöm.
Megjött az étvágyam. :-)
Én még nem raktam fel receptet ,de ezt most leírom neked.Egyszerű,gyors és finom.
Pulyka vagy csirkemellet felszeletelsz.Mindkét oldalát megsózod,majd fokhagymakrémmel megkened.Reszelt sajtban megforgatod,majd lefekteted egy jénai tálba.Nyakon öntöd tejszínnel,lefeded fóliával és mehet a sütőbe.Ha már puha leveheted róla a fóliát és egy kicsit megpirítod a tetejét.
Jó étvágyat!
Szerintem a legegyszerűbb, ha vmilyen húst (csirkemell, csirkecomb..) bepácolsz egy kis fűszersóba. Min. 1órát álljon, de akár egy napot is. Be a tepsibe, páclével együtt, pici vizet alá, hogy párolódni is tudjon. Alufóliát a tetejére, kb. 1órát süljön, utána le a fóliát, pirítani kicsit.
Bármilyen köret jó hozzá.
Ennél egyszerűbbet nem tudok:)
Igen, tudom.
Nekem olyan kellene amit vendéglátáshoz illik, és a kezdők is bátran nekivághatnak. Nem kell az egész recept, csak a címe.
Sziasztok!
Tud valaki valamilyen húsos receptet ajánlani?
Vendégek jönnek két hét múlva, és nem vagyok húsos témában nagyon otthon.
Valami egyszerű, de finom recept kellene, amitől mindenki egekbe dicséri a főzőtudományom. :-)))
Köszönöm.