Van egy torta karikám írnátok valami finom krém receptet, ami nektek is bevált? (tudásbázis kérdés)
Nem kapja össze, az a mennyiség a masszához képest semmi, és mégis annyira össze rántja, hogy jó legyen.
Ne félj, jó lesz!
Havonta legalább 1-2 ilyet sütök, mert közkedvelt, sőt ezt a tészta receptet használom ki más tortáknál is, ahol nem vállt be a saját receptje.
Mazurai tortához
Hozzávalók:
6 egész tojás,
300g cukor
3 evőkanál víz
reszelt citromhéj
225g liszt
2 teás kanál sütőpor
2 evőkanál holland kakaó
Elkészítés:
6 tojást 300g cukorral, 3 evőkanál forrásban lévő vízzel és a reszelt citromhéjjal habosra verünk. A lisztet a sütőporral és kakaóval összevegyítjük, és a krémhez keverjük. A tésztát 26 cm átmérőjű tortaformában megsütjük.
Mazurai vajkrémtorta:
Hozzávalók a krémhez:
80g mazsola
1,35 dl rum
120g kristály cukor
4 tojás sárgája
1,6dl tej
225g vaj
3 evőkanál holland kakaó
1 teáskanál étkezési keményítő
A mazsolát rumba áztatjuk.
A tejből, a kakaóból, 4 tojássárgájából, étkezési keményítőből és 120 g cukorból pudingot készítünk, melyet kihűlésig kevergetünk.
Kanalanként hozzáadjuk 225g habosra vert vajat, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
A tortalapot kettévágjuk, az egyiket megkenjük szilvalekvárral.
Apróra vágunk narancshéjat, darálunk diót (100g), és a rumos mazsolával összekeverve, a 2/3-át a lekvárra szórjuk.
Erre ráterítjük a krém 2/3-át, és ráhelyezzük a másik tortalapot. Jól rányomkodjuk.
A maradék krémet a tortára kenjük, a közepét beszórjuk kakaóval, a szélére gyűrű alakban rárakjuk a diós keveréket.
Nem olyan bonyolult, mint ahogy első ránézésre tűnik, viszont első osztályú - az íze, és a "megjelenése" is:)
Nagyon szívesen ajánlom.
Tejszínt felmelegíteni,elolvasztani benne étcsokit.
Lehűteni,egy éjjel álljon hűtőben.
Másnap habverővel felverni,habfixálót tenni bele.
1 tasak tejszínhez 1 tábla étcsoki.
Nagyon egyszerű,és finom,nálunk ez a család kedvence.
A családomban a legkedveltebb torta a mazurai.
Ha kéred, megírom.