Írnátok tuti tortalap receptet? (tudásbázis kérdés)
Ebből bazi nagy piskóta lesz! :DDD
Nekem a 26-ból majdnem kifolyik, mikor sütöm, és háromba el tudom vágni.
Kb. 9 cm magas lesz.
Köszönöm a válaszokat, bár van azért különbség közöttük.:) Majd próbálkozok, jó lenne rátalálni a legjobbra.
Amúgy 22 cm-es a formám és kakaós alapot csinálok majd.
Piskótába nem szabad sütőport tenni!
A tojásfehérjétől amúgy is feljön!
Ha érdekel, leírom én is nagyanyám piskótareceptjét, mindjárt megkeresem.
A trükk az hogy a fele cukrot a fehérjébe kevered, mikor már majdnem felverted, és csak utánna vered kemény habbá.
Továbbá az, hogy nagyon óvatosan kevered össze a fehérjét a liszttel és a sárgájával, nehogy a hab "összetörjön". Ha tudod magadról hogy egy kicsit megtöröd, akkor a lisztbe tegyél egy kávéskanál sütőport!
Én sima piskótát szoktam csinálni, szintén 26 cm-esben:
10 db tojás, 10 ek. cukor, 10 ek. liszt, 1 csomag sütőpor. Gyönyörűen feljön.
Tuti fini piskóta:
Hozzávalók:
8 tojás
16 dkg cukor
20 dkg liszt
Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját elkezdjük habosítani 53g cukorral. Felverjük a tojásfehérjét a maradék cukorral. Mikor mindkettőt felvertük összekeverjük, s lazán belekeverjük a lisztet. Egy 16 centis tortaformába rakjuk és 180 fokos sütőbe megsütjük.
Garantáltan nem esik össze miután kivesszük a formából.
8 db szétválasztott tojás
8 ek kristálycukor
8 ek finomliszt (ha kakaósat készítünk, akkor az egyik ek liszt helyett kakaóport teszünk bele)
nekem ez vált be.
8 tojás
32 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
12 ek. liszt
8 ek. víz
Szokásos módon piskótát sütni.
Na igen!
A sárgáját fehéredésig kell keverni a porcukorral, utána a többi hozzávaló.
Tudom, hogy hagyományos piskóta recept alapján lehet megcsinálni, de nekem olyan kellene ami akkorára feljön, hogy ketté lehessen vágni.:)
Valahogy sosem az igazi..:(
További ajánlott fórumok:
- Írnátok olyan receptet, amihez sok tojásfehérje kell?
- Milánói makaróni receptet írnátok?
- Van egy torta karikám írnátok valami finom krém receptet, ami nektek is bevált?
- Madártej torta receptet írnátok?
- Holnap csokitortát szeretnék sütni:-) de a piskótám soha nem sikerül :-( írnátok valami jó receptet?
- Írnátok nekem, tuti KIPRÓBÁLT és bevált tojásmentes piskóta tészta receptet, illetve tejmentes torta tölteléket és bevonatot?