Holnap csokitortát szeretnék sütni:-) de a piskótám soha nem sikerül :-( írnátok valami jó receptet? (beszélgetés)
köszönöm!Szeretek sütni,ezt is kipróbálom:)))
Ki mástól tanulna az ember ha nem az idősebbektől,több a tapasztalat,és én meg is fogadom a tanácsokat:))
A vénség is jó valamire:
az én tapasztalatom: tojásonként 4 dkg cukor, 3 dkg
liszt.(ha ez neked nagyon liha lenne, akkor az arány 5-4) Ha kakaóst készítesz, a kakaó mennyiségét le kell vonni a liszt mennyiségéből. Az előző hsz. szerinti eket is vedd figyelembe. Sütés 150 fokos sütőben, ettől melegebben a cukor hirtelen megég és nem jön fel a tészta.Sütési idő kb.45-50 perc, amikor a szobában is érzed a kellemes illatot.
Ez tényleg jó, csak én szoktam tenni bele fél citrom levét és 2 evőkanál vizet, mert ha megfigyelitek a kakaó cupppp, így magába kapja a nedvességet, és száraz, nyögvenyelős lesz a tészta.
Citromot azért teszek minden piskóta alapú sütikébe, mert könnyíti a tésztát.
Próbáljátok ki, érezni fogjátok a kuülönbséget.
6 tojás,6 kanál cukor,6 kanál rétesliszt, 1 késhegynyi szódabikarbóna.
6 tojásfehérjét felverni hozzá adjuk kanalanként a cukrot, egyenként a tojás sárgáját,végül a szódabikarbónával elkevert lisztet.
Szia!
Én úgy tudom, hogy a piskóta tésztája így kell készüljön. Én is így szoktam készíteni.
6 tojás külön választva
6 púpozott evőkanál liszt
6 laposabb evőkanál cukor és nem kell bele sütőpor meg semmi más, esetleg kakaópor, ha kakaós piskótát szeretnél. A lényeg, hogy nem szabad nyitogatni a sütőt a sülő tésztára, mert akkor "összemegy" nem lesz neki szép magassága, és az a jó mikor szép világos színe van, mert ha túl sütöd száraz lesz, vagy oda is ég. :-)
Elfelejtettem ha kakós piskótát szeretnél a recepthez 2-3 ek kakaót tegyél! lisztet púpos evőkanállal tegyél a tésztához!
Ha 2-3 ek kakaót teszel a tésztához akkor ennyivel kevesebb liszt kell! liszt helyett tehetsz hozzá pár kanál darált díót mogyorót mandulát így is finom!
szija:) 4 tojás, 20dkg cukor, 25dkg vaj, 25 dkg liszt, 1cs sütőpor, 1 cs van.cukor, pici só.
a 4 tojássárgáját, a cukrot, a van cukrot, és a vajat összedolgozod, utána belekevered a sütőporos lisztet, összedolgozod, és legvégül vered fel a tojásfehérjét, amibe ha gondolod rakj egy icipici sót, mert akkor hamarabb megkeményedik a hab, és nem fog összeesni!
Remélem tudok segíteni hosszú időn keresztül nekem sem volt sikerem de az alábbi receptel és technikával mindig sikerűl!
Nagy torta formához:
5 tojás
5kanál cukor
5 kanál liszt
1 cs sütő por
kb 1 dl víz
A tojásokat szét kell választani!
A fehérjét robottgéppel kmény habbáverem hozzá adom a cukrot közben keverem tovább amíg fényes nem lesz a hab!
Ez után a vízzel elkevert tojássárjáját kell hozzá adni ( nem kell kikeverni a sárgájázt a vízzel csak kicsit össze keverni hogy könnebben kifolyon az edényből)folyamatossan keverni a robotgéppel amíg világos sárga nem lesz a tészta ez után a lisztet és a sütőport keverjük hozzá. csomómentesre, eldolgozzuk a robotgép legkisebb fokozatával is lehet semmi baja nem lesz! sütésjön tűpróbáig!
További ajánlott fórumok:
- Írnátok olyan receptet, amihez sok tojásfehérje kell?
- Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű..
- Milánói makaróni receptet írnátok?
- Van egy torta karikám írnátok valami finom krém receptet, ami nektek is bevált?
- Igazi finom csokitortához való csokikrém receptet keresek!
- Nagyon krémes csokitorta receptet, aki tud és leírná, nagyon megköszönném. Jah és könnyű, de mutatós díszítést is tudnátok?