Nagyon krémes csokitorta receptet, aki tud és leírná, nagyon megköszönném. Jah és könnyű, de mutatós díszítést is tudnátok? (tudásbázis kérdés)
Finom csokikrém:
1egész tojás
2tojássárgája
25dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
Ezt gőz fölött sűrű krémmé főzzük,majd ha kihűlt
35dkg habosra kevert margarinhoz adjuk, jól összekeverjük.
Nálunk ez a család kedvenc csoki tortája, rögtön kettőt kell sütnöm, mert a férjem és a lányom rögtön eltüntetik az elsőt.
Szóval 6 tojásból a szokott módon piskótát sütök. Előtte való nap tortánként fél liter tejszint (én a zacskós tejszint szoktam hozzá venni) felforralok és bele tördelek 2 tábla legalább 80% étcsokit és egy vaniliás cukrot. Ha teljesen felolvadt benne a csoki, hagyom kihűlni és a hűtőben jól lehűtöm. Másnap robotgéppel habbá verem. Én szoktam bele tenni még 1 csomag habfixáló port is. A tortát 3 lapba vágom, a lapokat meglocsolom egy kis rummal, rákenem a krémet és bele nyomkodok rumos meggyet, de sima meggy kompóttal is jó. A krémmel bevonom a torta tetejét és oldalát is. Hagyok egy kis krémet és habzsákból rózsákat nyomok a torta tetejére, ezekre egy-egy meggyet teszek. Nagyon egyszerű, mutatós és isteni finom. Ha vendégek jönnek ők is mindig ezt kérik, merem ajánlani, nem fogsz csalódni benne.
További ajánlott fórumok:
- Mivel tudnám megköszönni?
- Mézeskalácsra milyen díszítést ajánlanál a szokványos tojásfehérje+(por)cukor helyett?
- Milyen diszitést csináljak, egy kerti szülinapi bulira, gyerekeknek?
- Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű..
- Igazi finom csokitortához való csokikrém receptet keresek!
- Holnap csokitortát szeretnék sütni:-) de a piskótám soha nem sikerül :-( írnátok valami jó receptet?