Mézeskalácsra milyen díszítést ajánlanál a szokványos tojásfehérje+(por)cukor helyett? (tudásbázis)
A neten az összetevöket is meg találód.
:-D amúgy ez is cukor máz
Köszönöm mindenkinek az ötleteket.
A dekortoll (és citromos máz) eléggé felkeltette az érdeklődésem, de valaki meg tudná írni, mi is van benne? A mézeskalácsaim is egészséges alapanyagokból készülnek és az ilyen előre csomagolt krémekben mindig szoktk furcsaságok lenni. De holnap úgyis megyek bolt közelébe, majd meglesem :)
Ilyen színes "dara" is jó ötlet, csak kérdés, h hogy ragasztom rá? Erre tud valaki valamit írni?
Sziasztok!Ezt a linket a Facebook-on találtam,nagyon jó receptek vannak,és sok ötlet díszítéshez,cukormázkészítéshez és más sütik.Biztos talál mindenki kedvére valót.
Szia mi is használunk ottkeres díszitőt.Nekem nem potyog le.Száradás után fém dobozban van.De még van egy csomó díszitetlen azt tejcsokival fogom bevonni.Meg sima porcukros bevonattal.Érdekes hogy van aki utána süti én igőz fölött csinálom.Lehet kókuszba is forgatni,leszorni,minden féle apró dologgal díszíteni.
Én csinálok olyat is hogy kettőt lekvárral összeragasztok és azt úgy vonom be.
A sima tojásfehérjét pedig lehet színezni ételfestékkel.
Annyit sütöttünk hogy párom a munkatársainak is visz majd :-D
Jól hangzik, a szalakális sütik elég levegősek szoktak lenni.
Nem túl édes a méz+ cukor mennyiségétől?
Én ezt szoktam sütni:
Hozzávalók:1 kg liszt
1/4 kg porcukor
2 egész tojás
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/4 kg langyosított méz
2 dkg szalalkáli
1 dkg szódabikarbóna
5 dkg margarin
2,5 dl tej
6 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:
A hozzávalókat tálba rakjuk, kivéve a szódabikarbónát, a szalalkálit, és a tejet! A lisztből most még 80 dkg-ot kell felhasználni! A tejet fellangyosítjuk, és elfelezzük két edénybe. Az egyik felébe belekeverjük a szalalkálit, a másikba a szódabikarbónát. Ha felfut, akkor ez is mehet bele a tálba a többi hozzávalóhoz! Jól elkeverjük a masszát, hogy ne maradjon bene csomó! A végén lisztet szórunk a tetejére, és lefedve 1 napig, hűvös helyen állni hagyjuk! Másnap a masszát lisztezett deszkára borítjuk, és a maradék 20 dkg liszttel jól eldolgozzuk(néha kicsit több kell bele a megfelelő állag eléréséhez). Ezután sodrófával kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd különböző figurákkal kiszaggatjuk. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk (egymástól távol, mert nagyon megnőnek), és tetejüket tojássárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Rögtön puha és sokáig az is marad.
Szines apro cukor-dara, vagy minek mondjak...
En kinlodtam jo sokat a tojasfeherjes dologgal, ugye, nem azzal sutom, hanem elobb bekenem a sutiket tojassargaval, hogy fenyes legyen, irany a suto, aztan mikor majdnem megvan kiveszem, jon a diszites es vissza a sutobe.Mar nagyon untam mar nyomkodni a diszitos zacskot, mert az ovatosan kell, aztan az helyett megszortam ezzel a szines izzevel es isten-pest.
Ha hozzá sem nyúlnánk, akkor nem lenne gond. De azért az ember csak beteszi egy dobozba, kiveszi tányérra, egymáshoz érnek, szóval ennyit nem bír ki.
De vannak szép dekor cukrok: hópihe, arany-ezüst apró drazsék, színes virágok, jégcukor, érdemes ezeket kombinálni. Idén megpróbálom már eleve ezekkel együtt megsütni.
Csak még nincs meg az ideális mézeskalács recept sem.
Az lehet :(
Nálunk az első adagot betermelte egy ovis csoport, az egyedi muffin díszítést meg a lányom.
Szóval nem tudom mennyire tartós. Erre nem is gondoltam.
Hát, nem tudom...
Mi egyszer 35-40 db-t dekoráltunk vele, azóta a kislányom muffinjaira kötelező rajzolni (lehetett összesen vagy 10-15 db) És még van benne 1/3 vagy 1/4.
De gondolom függ attól mekkora a mézeskalács, mennyit rajzolsz rá stb.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :(
- A mézeskalácsra a fehér díszítést sütés előtt vagy után teszem rá? Vagy azzal sütöm?
- A mézeskalácsra való tojásfehérje habot meg kell egy kicsit szárítani /sütni/ vagy nem?