Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mézeskalácsra milyen díszítést ajánlanál a szokványos tojásfehérje+(por)cukor helyett? fórum

Mézeskalácsra milyen díszítést ajánlanál a szokványos tojásfehérje+(por)cukor helyett? (tudásbázis)


1 2
31. globus (válaszként erre: 20. - Miszti3)
2012. dec. 14. 11:43
Sütéskor erős szaga van, de teljesen eltűnik. A hatlapos tésztája is szalakális.
2012. dec. 14. 07:17

A neten az összetevöket is meg találód.

:-D amúgy ez is cukor máz

29. Bea0124 (válaszként erre: 28. - Anthico)
2012. dec. 14. 07:10
Ragasztani szerintem csak cukormázzal,csokival lehet.
2012. dec. 13. 21:43

Köszönöm mindenkinek az ötleteket.


A dekortoll (és citromos máz) eléggé felkeltette az érdeklődésem, de valaki meg tudná írni, mi is van benne? A mézeskalácsaim is egészséges alapanyagokból készülnek és az ilyen előre csomagolt krémekben mindig szoktk furcsaságok lenni. De holnap úgyis megyek bolt közelébe, majd meglesem :)


Ilyen színes "dara" is jó ötlet, csak kérdés, h hogy ragasztom rá? Erre tud valaki valamit írni?

27. Venezuela (válaszként erre: 26. - Venezuela)
2012. dec. 13. 18:01
a házat illesztem szalaggal :) bár régen csináltam csillag formát,annak a csücskét is szívószállal lyukasztottam,és ment a fára :) jól hangzik a csoki bevonás is,utána lehet kókuszba is mártani :)
2012. dec. 13. 17:37
Én is dekor tollal díszítem,nem szeretem a felvert tojásfehérjét!Ragasztást,meg szalaggal oldom meg,sütés előtt szívószállal a kivágott forma 4 sarkába lyukat csinálok,ezt a mézeskalács alappor dobozon láttam :)
25. 2b2a4a10d2 (válaszként erre: 1. - Anthico)
2012. dec. 13. 17:33
Dekortollat próbáltad már?
2012. dec. 13. 17:29

[link]


Sziasztok!Ezt a linket a Facebook-on találtam,nagyon jó receptek vannak,és sok ötlet díszítéshez,cukormázkészítéshez és más sütik.Biztos talál mindenki kedvére valót.

2012. dec. 13. 17:28

Szia mi is használunk ottkeres díszitőt.Nekem nem potyog le.Száradás után fém dobozban van.De még van egy csomó díszitetlen azt tejcsokival fogom bevonni.Meg sima porcukros bevonattal.Érdekes hogy van aki utána süti én igőz fölött csinálom.Lehet kókuszba is forgatni,leszorni,minden féle apró dologgal díszíteni.

Én csinálok olyat is hogy kettőt lekvárral összeragasztok és azt úgy vonom be.

A sima tojásfehérjét pedig lehet színezni ételfestékkel.

Annyit sütöttünk hogy párom a munkatársainak is visz majd :-D

22. forrika (válaszként erre: 19. - Globus)
2012. dec. 13. 17:22
kicsit olyan, mint a mézes puszedli
21. Fanatic (válaszként erre: 2. - Anthico)
2012. dec. 13. 17:19
A cukor tartósít, így nem kell megijedni, hogy megromlik. Én például szilvát csak fahéjas cukorral rétegezve szoktam eltenni télire, azt télen mehet a gombócba.
2012. dec. 13. 17:18
Szalakálit az életbe többet nem használok. Az az ammonia szag, íz, nem megy ki nyomtalanul. Fél tepsi sütit kidobtam miatta... pfujjjj annál még a szodabikarbona is jobb, az legalább íztelen.
19. globus (válaszként erre: 18. - Forrika)
2012. dec. 13. 17:06

Jól hangzik, a szalakális sütik elég levegősek szoktak lenni.

Nem túl édes a méz+ cukor mennyiségétől?

2012. dec. 13. 17:03

Én ezt szoktam sütni:


Hozzávalók:1 kg liszt

1/4 kg porcukor

2 egész tojás

1 kávéskanál őrölt szegfűszeg

1 kávéskanál őrölt fahéj

1/4 kg langyosított méz

2 dkg szalalkáli

1 dkg szódabikarbóna

5 dkg margarin

2,5 dl tej

6 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

A hozzávalókat tálba rakjuk, kivéve a szódabikarbónát, a szalalkálit, és a tejet! A lisztből most még 80 dkg-ot kell felhasználni! A tejet fellangyosítjuk, és elfelezzük két edénybe. Az egyik felébe belekeverjük a szalalkálit, a másikba a szódabikarbónát. Ha felfut, akkor ez is mehet bele a tálba a többi hozzávalóhoz! Jól elkeverjük a masszát, hogy ne maradjon bene csomó! A végén lisztet szórunk a tetejére, és lefedve 1 napig, hűvös helyen állni hagyjuk! Másnap a masszát lisztezett deszkára borítjuk, és a maradék 20 dkg liszttel jól eldolgozzuk(néha kicsit több kell bele a megfelelő állag eléréséhez). Ezután sodrófával kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd különböző figurákkal kiszaggatjuk. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk (egymástól távol, mert nagyon megnőnek), és tetejüket tojássárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.


Rögtön puha és sokáig az is marad.

2012. dec. 13. 17:01

Szines apro cukor-dara, vagy minek mondjak...

En kinlodtam jo sokat a tojasfeherjes dologgal, ugye, nem azzal sutom, hanem elobb bekenem a sutiket tojassargaval, hogy fenyes legyen, irany a suto, aztan mikor majdnem megvan kiveszem, jon a diszites es vissza a sutobe.Mar nagyon untam mar nyomkodni a diszitos zacskot, mert az ovatosan kell, aztan az helyett megszortam ezzel a szines izzevel es isten-pest.

2012. dec. 13. 17:00
Dr Oetker citromos máz. Zacskós, vízzel higítod, plusz porcukor hozzáadásával több lesz belőle. Nem esik le a száradás után, nekem bevált, én is nagyüzemben nyomom :)
15. globus (válaszként erre: 12. - Forrika)
2012. dec. 13. 16:57

Ha hozzá sem nyúlnánk, akkor nem lenne gond. De azért az ember csak beteszi egy dobozba, kiveszi tányérra, egymáshoz érnek, szóval ennyit nem bír ki.

De vannak szép dekor cukrok: hópihe, arany-ezüst apró drazsék, színes virágok, jégcukor, érdemes ezeket kombinálni. Idén megpróbálom már eleve ezekkel együtt megsütni.

Csak még nincs meg az ideális mézeskalács recept sem.

14. Guruljka (válaszként erre: 2. - Anthico)
2012. dec. 13. 16:56
De hát a díszítéssel együtt sütjük, nem marad nyers!
2012. dec. 13. 16:54
Én tojásfehérje helyett citromlével keverem össze a porcukrot.
12. forrika (válaszként erre: 10. - Globus)
2012. dec. 13. 16:54

Az lehet :(

Nálunk az első adagot betermelte egy ovis csoport, az egyedi muffin díszítést meg a lányom.

Szóval nem tudom mennyire tartós. Erre nem is gondoltam.

11. forrika (válaszként erre: 9. - Anthico)
2012. dec. 13. 16:52

Hát, nem tudom...

Mi egyszer 35-40 db-t dekoráltunk vele, azóta a kislányom muffinjaira kötelező rajzolni (lehetett összesen vagy 10-15 db) És még van benne 1/3 vagy 1/4.

De gondolom függ attól mekkora a mézeskalács, mennyit rajzolsz rá stb.

10. globus (válaszként erre: 8. - Forrika)
2012. dec. 13. 16:50
Ez nekem nem vált be. Nagyon szép, könnyen kezelhető, de a sütire nyomott minták, csíkok, pöttyök száradás után sorban lepotyogtak.
9. Anthico (válaszként erre: 8. - Forrika)
2012. dec. 13. 16:46
Az kb mennyi sütire elég? Mert eddig adagonként 30-40 db-ot sütöttem ki, de jövő héten nagyüzemben fog menni (3x ennyi) és ahhoz vajon mennyi toll kellene?
2012. dec. 13. 16:43
dr oetker dekor toll
7. Anthico (válaszként erre: 5. - Jozsi.38)
2012. dec. 13. 16:43
Ez jó ötlet, de hogy oldom meg, h ne szóródjon le? Vagy azzal együtt süssem ki?
6. Anthico (válaszként erre: 3. - Zebracsikó)
2012. dec. 13. 16:42
Köszi, de valami édes "feltétet" keresnék, ami együtt omlik a sütivel :)
2012. dec. 13. 16:42
cukordrazsé?
2012. dec. 13. 16:41
mandulaforgács is lehet
2012. dec. 13. 16:41
szotyival, más magvakkal kirakni a szélét, akr tökmaggal is, mákkal, szezámmaggal beszórni stb.
2012. dec. 13. 16:41
Valami egyszerű díszítést keresnék, de nem igazán szeretnék nyers tojást tenni a tetejére. Milyen más megoldás létezik még?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook