Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :( (tudásbázis kérdés)
Megtaláltam itt gépemen.
Békésszentandrási mézes
Hozzávalók
•elkészítés:-
•nehézség:normál
•sütési hőfok:forró sütőben
•sütési idő:4-5 perc
•25 dkg méz
5 dkg vaj vagy sütőmargarin
3 tojás
10 dkg porcukor
1 evőkanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 dkg szalakálé
70 dkg liszt
•A cukormázhoz
1 tojásfehérje
annyi finomra szitált porcukor, hogy sűrű massza legyen
Elkészítés
A mézet és a vajat vagy sütőmargarint langyosítsd meg. Egy másik edénybe tedd a tojásokat, a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szalakálét. Turmixgéppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos mézbe. Újból dolgozd össze. Gyúrjál bele kézzel 70 dkg sima lisztet. Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten egy napig.
Nyújtsd ki kb. 4 mm vékonyra, formázd, tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Forró sütőben süsd mogyoróbarnára, (kb. 4-5 perc). Tetejét felvert egész tojással kend be sütés előtt, akkor szép fényes lesz. Díszítő cukormáz: a tojásfehérjét a szitált porcukorral sűrűre keverjük (nem szabad habverővel verni). Neylonzacskóba rakjuk, kis lyukat vágunk a sarkára, és mintát rajzolunk a sütire.
Akkor lehet,hogy a liszt a ludas:(.
Hát tojásom az csak 4 van,holnap délelőtt megyek venni.Többi az van,de nincs lelkierőm összegyúrni:D.Pedig nem telhet el úgy a karácsony,hogy nem sütök mézest:).
Néha elég furcsa liszteket elehet kapni mi át szoktuk szitálni. Nem tudom mi lehet a gond nincs otthon alkatrész egy új adaghoz???
Próbáld megújra még sikerülhet átszitaálod a lisztet meg nekem a receptem azt írja a vajat és mézet össze kell lagyosítani és a szalakális liszthez keverni a cukrot megtojást meg habosra keverve adni hozzá. Az enyém egész napot ál szobahőn és akkor jó.
soha nem szoktam szitálni,és ezért most se!De nem volt csomós!
vagy mégis ez lehet a baj pont most???:(
Tettem hozzá vajat,illetve csak egy kis részéhez,de ezt én gyúrhatom órákon át se lesz jobb,így tojást és mézet már nem pazarlok:(.
Törik szét ahogy nyújtom ki,olyan mintha "durva"lenne a liszt benne:(
Itt a recept - bocs, közben egy levelet írtam, nem vettem észre, hogy ennyien kíváncsiak vagytok rá. :)
Mézes pogácsa
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 10 dkg olvasztott margarin, 20 dkg porcukor, 10 dkg méz, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 10 dkg tejfel, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 mokkáskanál szegfűszeg, 2 mokkáskanál fahéj.
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, 2-3 órát pihentetjük. A pogácsák tetejét tojásfehérjével megkenjük.
Sok mindentől lehet, a liszt állaga, vagy a mézé stb.,sajna annyira nem vagyok rutinos, hogy biztosat tudjak mondani, én margarinnal próbálkoznék, de biztos lesz itt valaki aki ért hozzá.
Az én receptem:50dkg liszt, 25dkg méz, 2 tojás, 12dkg cukor, 10dkg margarin, szódabikarbóna/sütőpor, fűszerek.
További ajánlott fórumok:
- Fiatalon rossz házasság. mit tegyek?
- Nagyon rosszul érzem magam. A férjem mellett beleszerettem valaki másba, de én ezt nem akarom! Mit tegyek?
- Rossz evő lett az 1 éves kisfiam, mit tegyek?
- Mit tegyek, ha utálatosak a munkatársaim? Egyre rosszabbul érzem magam a munkahelyen
- Rossz evő, sovány a gyerekem, mit tegyek vele?
- Elsózott mézeskalács, mit tegyek?