A mézeskalácsra való tojásfehérje habot meg kell egy kicsit szárítani /sütni/ vagy nem? (tudásbázis)
8. 7f9bae9389
2011. dec. 22. 10:20
Én idén készítettem életem első mézeskalácsát, miután rákerült a hab, nem csináltam vele semmit.
És mire az utolsókra is rákerült, addigra az elsőkön meg is száradt, ez az időtartam kb. 30 perc lehetett.
7. angyal 79
2011. dec. 22. 09:52
20 dkg porcukor egy tojás fehérjével,én így csinálom, nem folyik, nem ragad díszítés után 2 órával szobahőmérsékleten száraz
6. hpkati (válaszként erre: 5. - Mese habbal)
2011. dec. 22. 09:43
Ha egy picit visszateszed a sütőbe, tényleg csak max. 1 percre, megszárad!
5. mese habbal
2011. dec. 22. 09:43
én sem tudom soha, hogyan kéne, mert mindig, sajnos idén is, ragadós marad, nem szárad meg keményre, és így összeragadnak a méázeskalácsok :(
4. hpkati
2011. dec. 22. 09:40
Sziasztok!
Én mindig megszárítom egy kicsit, nem szeretek a tojásfehérjével játszani...
Idén cukormázat vettem a gyerekek azzal díszítették a mézeskalácsot. Kicsit drága, de nagyon könnyű vele bánni.
3. Sunflower90
2011. dec. 22. 09:34
És valaki próbálta már folyékony édesítőszerrel csinálni?
2. Rozália
2011. dec. 22. 09:29
Nem kell. Viszonylag hamar megszárad szobahőmérsékleten.
1. marcibaba
2011. dec. 22. 09:29
A mézeskalácsra való tojásfehérje habot meg kell egy kicsit szárítani /sütni/ vagy nem?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Ti be tudjátok úgy szárítani a hajatokat mint a fodrász?
- Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni?
- Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :(