Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni? fórum

Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni? (tudásbázis kérdés)


1 2
2009. dec. 21. 15:14

Sziasztok!


A naplómban találtok képet az első mézeskalács-házikómról :))

49. vviki2 (válaszként erre: 48. - Moncsicsi83)
2009. dec. 21. 13:38
A pirított/égetett cukor barna, de a tojáshabbal remekül lehet palástolni!
48. moncsicsi83 (válaszként erre: 47. - Marica615)
2009. okt. 25. 18:19
Azt hogy kened rá úgy, hogy fehér legyen? :D Vagyis abból hogy lesz havas házikó?
2009. okt. 24. 20:46
A tojásfehérje cukorral nem olyan erős mint az égetett cukor.:-) Az a jobb..
2008. dec. 18. 07:38
Én a karamellizált cukrot nem is hallottam. Azzal is lehet?
2008. dec. 17. 21:33
karamellizált cukorral, vagy porcukros tojásfehérje masszával jobb összeragasztani a házikót???
44. moncsicsi83 (válaszként erre: 43. - Inicsi)
2008. dec. 15. 20:41

Te melyik tésztát ajánlanád? én ezt a videósat néztem ki

[link]

43. Inicsi
2008. dec. 15. 20:11
Nem,olyan nagy gáz,mert akkor,legalább regelre,ösze tudsz dobni egy igazi tésztát,hid el az is fontos milyen a tészta.
2008. dec. 15. 19:49
Hová tűnt mindenki? Még egy kérdés lenne..... Ha 2 óránál többet (mondjuk fél napot) hagyon a tésztát a hűtőben, vagy egy estét, akkor lesz valami baja????? Meló miatt csak úgy tudnám csinálni hogy reggel meggyúrom a tésztát és este tudom kisütni. Az gáz????
2008. dec. 14. 18:39
Kérdés, ha kihagyom a gyömbért a kalácsból az nagy gond?
40. ELEN (válaszként erre: 39. - Moncsicsi83)
2008. nov. 26. 19:49
Bármikor:)
39. moncsicsi83 (válaszként erre: 38. - ELEN)
2008. nov. 26. 19:41
Köszönöm a segítséget :)
38. ELEN (válaszként erre: 35. - Moncsicsi83)
2008. nov. 26. 19:40

[link]


Ez alapján csináltuk mi is.A tetejére rendes sütemény szaggatóval készítettük a díszeket,cukormázzal megrajzolgatva és szintén mázzal felragasztva.

Az ajtót is ezzel ragasztottuk oda.

Két zacskóba raktuk,az egyiken kis lyuk a díszítéshez,a másikon nagyobb a ragasztáshoz.

37. ea9bff1b44 (válaszként erre: 36. - Moncsicsi83)
2008. nov. 26. 19:27
Kiállítási darabok, azért lettek feltéve, hogy megnézhessük, hogyan lehet díszíteni őket. Viszont ő maga is szokott sütni hasonlóakat.
36. moncsicsi83 (válaszként erre: 34. - Ea9bff1b44)
2008. nov. 26. 19:23
Azok a mézeskalács házikók valami kiállításról vannak nem? Vagyis az van odaírva... Vagy ő csinálta? Akkor tippeket kérnék.....
35. moncsicsi83 (válaszként erre: 33. - ELEN)
2008. nov. 26. 19:22
Nagyon jó lett. Bevált receptet kérhetek? Az ajtót hogy ragasztottad be? A tetején külön kalácskák vannak ráragasztva, vagy csak "rajzoltad"?
2008. nov. 26. 17:27

HA gyönyörű mézeskalács házakat akartok látni, akkor nézzétek meg a tesókám naplóját!

Edina anyuci néven találjátok, és a karácsonyi készülődéses naplóba pillantsatok bele:-)

33. ELEN
2008. nov. 26. 16:57

A naplómba raktam képet.

Van még,csak nem találom:(

32. moncsicsi83 (válaszként erre: 29. - ELEN)
2008. nov. 25. 17:19
Nem is rossz ötlet... Én meg már vadászni akartam ilyen díszítőszettet, amibe tölthetem a mázat....
31. ELEN (válaszként erre: 29. - ELEN)
2008. nov. 25. 17:16
helyesbítés:kilyukasztjuk
2008. nov. 25. 16:55
mezeskalacsbol =))
29. ELEN
2008. nov. 25. 15:11

az én ex-em mindig géppel csinálja a habot,tökéletes,beletesszük egy zacskóba vagy többe,attól függ mennyi

kilyukaszuk a zacskó sarkát,azzal lehet ragasztani és díszíteni is

még több nappal utána is jó,ha véletlenül leesik egy dísz,visszaragasztani

28. szanád (válaszként erre: 26. - Napra_forgó)
2008. nov. 25. 12:17

egy : nagyon gyorsan veri a habot ..magyarul felvered a tojásfehérjét

kettő : ezáltal sok levegőt viszel a fehérjébe...

jobb a kézi, esetleg, lehet villával is kevergetni..


azt még nem írtam hogy ha készen van akkor vagy nedves konyharuhával vagy folpakkal letakarni...

ez azért kell mert a sok cukortól elég hamar elkezd száradni , és nem tudsz vele dolgozni.....ha jól letakarod akkor még másnap is fel tudod használni....

2008. nov. 25. 11:52
Mivel szoktátok még díszíteni a házat? Milyen cukorkákat vesztek rá?
26. Napra_forgó (válaszként erre: 19. - Szanád)
2008. nov. 25. 08:07

Gépivel nem jó?

Miért?

2008. nov. 25. 08:03

A mézeskalács háznak mikor van a szezonja, mikor szokták/illik elkészíteni karácsony előtt? Advent első vasárnapjára, vagy karácsony előtt pár nappal?

Ki hogy szokta?

24. szanád (válaszként erre: 22. - 7934d1ac97)
2008. nov. 24. 20:15

negyed órát minimum....

az a lényeg hogy a porcukor minél jobban el legyen olvadva.....

2008. nov. 24. 19:33
Ti milyen vastagra szoktátok nyújtani a tésztát?
22. 7934d1ac97 (válaszként erre: 19. - Szanád)
2008. nov. 24. 17:58
És mennyi ideig kell keverni??
21. 7934d1ac97 (válaszként erre: 8. - Erika25)
2008. nov. 24. 17:57
Jééé ez tök érdekes!! :D :D
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook