Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű.. (beszélgetés)
Megnéztem a receptet,köszi!
Hulalához nem kell fixáló,az még 2 nap múlva kemény magában is.
Amiben felolvasztom a csokit,abba a tejszínbe nem szoktam tenni,mégis jó kemény lesz.Tortabevonó nem jó,70%-ost használok.
Én is egyben verem fel a tojást géppel,15 percig.Forgótálas gépem van,nem megerőltető.Így tanultam,nem merem rövidebb ideig.
10 perce lettem kész vele. Másodszor sütöttem meg. Finom, egyszerű. A habfixáló mindenképpen kell!
Gratula Dorkádhoz:)))
Köszi hogy olvasol:)
Nos én elöszőr egy olyan receptet találtam amihez 80dkg csoki kellett :S:S:S így filóztam a 40dkg de mivel csokiról van szó ezért maradtam a 60dkg-nál :D:D:D
De a 40dkg is simán elég vagy.....kicsit több tejszín verek fel legközelebb a 60dkg csokihoz!
Párizsi krém
Hozzávalók : 2,5 dl tejszín, 25 dkg cukor, 12,5 dkg kakaó, 35 dkg vaj
A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie , ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el ) . Hozzákeverjük a kakaót . Majd amikor sima , bársonyos a krém és még meleg , hozzáadjuk a vaj harmadát . Hagyjuk kihűlni . A maradék vajat keverjük habosra . Adjuk hozzá a csokis keveréket , majd a robotgép legmagasabb fokozatán dolgozzuk össze amíg teljesen egyneművé nem válik .ém:
Nálunk is a csokitorta a menő.
Szoktam úgyis,hogy 2dl tejszínt meglangyosítok,ebben feloldok 10dkg jó minőségű csokit.Éjszakára beteszem a hűtőbe,reggel felverem,25dkg Mascarponet is keverek bele.
Hulalából is szoktam,nem kell bele habfixáló,abba csak csokit teszek.Krémesebbhez lehet dupla adagot csinálni.
Köszi csajok az eddigieket! A kakaós-rámás-cukros krém nem bejövős neki. A pudingossal nincs gond, csak hogy folyton ilyen sütiket csinál (többször süt sütit mint én..) és most más krémet szeretnék..
Ha van még ötlet, szívesen fogadom!!
Piskótához:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
1 csom sütőpor
4 tojás
6 ek szódavíz
1 van cukor
A tojásokat szétválasztjuk.A fehérjét habbá verjük,a sárgáját + a cukrot habosra verjük és kanalanként liszt+ szóda.A cukrot a tojással jó ki kell keverni,hogy a cukor felolvadjon.A végén a fehérjét adjuk hozzá óvatosan összekeverjük.
Tűpróbáig sütjük.
Mikor kihűlt 3 felé vágjuk.
Krémhez:
1 csomag kocka ráma
25 dkg cukor
1 tojás
3 dkg kakaó por
Ezt jól összekeverni,hogy krémes legyen és a piskótára kell kenni.
Anyósom specialitása én is megcsináltam már egy párszor és isteni finom.A naplómban,ha visszanézed akkor van fénykép róla.
Elolvastam, hát nem semmi! Talán belevágok..jó sok csoki kell bele..
Off:A fogyis naplódat olvasom, de a sütiset valami miatt nem néztem még meg. Hiba volt..De jobb későn mint soha!!
Egyébként nekem is van egy Dorkám (Dorina) de ő 2008 decemberi.
csokis piskótára (3 tojásos "lapos"), csokipuding, rá reszelt étcsokoládé, és a gyertya :D
gyors finom, egyszerű.
hozzá lehet tejszínhabot készíteni, és azzal fogyasztani, aki kér hozzá...
Nincs nagy tapasztalatom tortasütés terén, de idén nem rendelek, hanem saját magam sütöm meg a férjem szülinapi tortáját.
Segítsetek!!!:-)
További ajánlott fórumok:
- Igazi finom csokitortához való csokikrém receptet keresek!
- Tudnátok mondani valami finom süti receptet, ami egyszerűen készen van és még a pasimat is levehetném vele a lábáról?
- Holnap csokitortát szeretnék sütni:-) de a piskótám soha nem sikerül :-( írnátok valami jó receptet?
- Gyors, egyszerű és finom házilag készített fagyi receptet szeretnék kérni. Ajánlanátok ilyet?
- Nagyon krémes csokitorta receptet, aki tud és leírná, nagyon megköszönném. Jah és könnyű, de mutatós díszítést is tudnátok?
- Gyors, egyszerű és finom pogácsa receptet szeretnék kérni. Köszi