Igazi finom csokitortához való csokikrém receptet keresek! (beszélgetős fórum)
Ez egy önmagában fogyasztható főzött csokikrém: 3 tojássárgát 4 evők.cukorral kikeverni, belekeverni 3 evőkanál lisztet ,minőségtől függően kb.3 evők. kakaót és kb.fél deci hideg tejet. Ezt 1 l fővő tejbe belekeverni (nem csapódik ki a tojás a liszt miatt), ha kész egy darabka margarint bele.
A kész krémnek sötétnek és inkább keresűnek mint túl édesnek kell lennie. Régi,bevált recept
sütihez még csak teavajat használtam; persze v/ettem már házi vajat is (cserpes), de ízre szinte nem is éreztem különbséget a kettő között. nem vagyok kellően kifinomult ízlésű:) (állagát tekintve a házi furábban forgácsolódott.)
egy vajas krém és egy margarinos krém között viszont égésföld a különbség - a vajas javára:)
Akár gőz fölött olvasztottcsokival is össze lehet dolgozni, de én jobban szeretem kakaóporral, cukorral tojással, tejszínnel kikeverni.
Ha beírod a keresőbe,hogy csokis mascarpone ott kitudod választani a neked leginkább tetsző receptet.
Én csokipudingot szoktam főzni,kb 3 dl tejjel,közben a margarint kikeverem a cukorral.
Amikor a kettőt összekeverem,még egy kis reszelt csokival,rum aromával,és csoki aromával ízesítem.
Szia!
Én mascarpone párti vagyok.
-1dl hideg víz
-30dkg porcukor
-10dkg kakaópor
-9dkg sovány tejpor (deha zsíros azsem gond)
-25dkg Ráma
Elöször a száraz alapanyagokat összekeverni majd a vízet, és a rámávat jól kikeverni gépi keverővel.
Nagyon finom, egyszerű, és olyan mint a csokitortákban, vagy a dobos tortákban lévő krém!!!
Ha tudsz egy igazi isteni finom csokikrémet, akkor kérlek írd meg nekem, mert most csütörtökön lesz a kedvesem szülinapja és szeretnék neki sütni egy tortát.
A piskóta megy, de nincs jó krém receptem. Olyasmire gondolok, ami hasonlít a cukrászok által készített tortakrémhez. Köszike!!!
További ajánlott fórumok:
- Tuti finom csokitorta receptet keresek! Az sem baj, ha egyszerű..
- Tudnátok nekem küldeni fincsi csokikrém receptet?
- Egy igazi omlós sajtós rúd receptet keresek ami porhanyós és nem a puha változat?Tudtok segíteni?
- Holnap csokitortát szeretnék sütni:-) de a piskótám soha nem sikerül :-( írnátok valami jó receptet?
- Tudna valaki egy igazi finom citromfagyi receptet?
- Nagyon krémes csokitorta receptet, aki tud és leírná, nagyon megköszönném. Jah és könnyű, de mutatós díszítést is tudnátok?