Tudnátok nekem küldeni fincsi csokikrém receptet? (tudásbázis)
Ugyanezt akartam írni :o))
De én 80%-os chilis csokoládét tettem bele. Lényegesen hamarabb fogyott el, mint készült :)
3 tojás
20 dkg cukor
10 dkg reszelt csoki
10 dkg vaj
Gőz fölött a tojásokat, a cukrot, és a reszelt csokit sűrű krémmé főzzük, ha kihűlt a habosra kevert vajat hozzákeverjük.
Nagyon finom, de nagyon kell vigyázni, hogy a gőz fölött jó sűrű legyen, mert laza maradhat.
Hozzávalók:
2 tojás
8 ek. (3+5 ek.) cukor
1 vanillin cukor
3 dl tej
5 ek. liszt
2 ek. kakaópor
fél kocka Rama
A 2 tojást 3 ek. cukorral habosra keverünk. Hozzáadjuk a 3 dl tejet. Egy kisebb tálkában az 5 ek. lisztet, a 2 ek. kakaóporral elkeverjük, majd beleszitáljuk az előbbiekhez.
Kézi habverővel simára keverjük.
Lassú hőfokon besűrítjük folyamatos kevergetés mellett.
A krémet lehűtjük. Én a lábost hideg vízbe téve hűtöm. Az a leghatékonyabb hűtési módszer.
Közben néhányszor átkavargatjuk kézi habverővel.
A fél kocka Rama-t 5 ek. cukorral és 1 csomag vanillin cukorral habosra keverjük. Mixerrel átkeverjük, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk, és tovább keverjük a mixerrel.
Az így elkészül csokikrémmel már meg is tölthetjük a piskótánkat, vagy akár hűtve pudingként is fogyaszthatjuk!
Régen készítettem, de akkor nagy sikere volt a gyerekeimnél.
Vettem tejszínt felforraltam, majd visszahűtöttem. Milka csokoládét felolvasztottam gőzfölött, majd a tejszínbe öntöttem és így elektromos habverővel felvertem. Nagyon finom selymes csokikrémet kaptam belőle.
Csokitorta krémje:
2 dl tej, 4 ek cukor, 2 ek kakaó, 1 tojás sárgája, 2 ek liszt, 20 dkg vaj.
Tej + tojisárga + cukor fele + liszt= kikeverni és sűrű krémmé főzni, majd langyosra hűteni.
Puha vaj + cukor másik fele =habosra keverni + bele a kakaópor.
A két "krémet" összedolgozni!
Én ezt szoktam a csokitortámba rakni, mindig dicsérik, nem túl édes!!!
További ajánlott fórumok:
- Elrontott csokikrém, nem akar besűrűsödni, mit tegyek?
- Fincsi mézeskalács receptet szeretnék, ki tud ilyet?
- Tejtermék mentes mézeskalács receptet tudnátok nekem küldeni?
- Igazi finom csokitortához való csokikrém receptet keresek!
- Kaptam apró dió alakú süti formákat. Tudna valaki receptet küldeni hozzá?
- Kecsketej szappan receptet keresek. Le tudná valaki írni, vagy linket küldeni, ahol megtalálom?