Kaptam apró dió alakú süti formákat. Tudna valaki receptet küldeni hozzá? (tudásbázis)
Sziasztok,
Megsütöttem tegnap a sütit, nagyon finom lett, köszönöm mindenkinek a segítséget!
Diócska - Most találtam , mert érdekelt a Tiétek is ilyen ?
Tészta:
25 dkg. liszt
15 dkg. porcukor
20 dkg. margarin
10 dkg. darált dió
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A tésztát összegyúrjuk, kis golyókat formázunk belőlük és a sütőformákba nyomkodjuk, hogy a közepén legyen egy kis mélyedés, lassú tűzön sütjük. Nagyon hamar megsül, nem kell hogy kemény legyen. A tészta sülés közben megnő egy picit, majd visszahúzódik a formába. Melegen kilehet ütögetni a formákból.
Krém:
3 dl. tejet 3 evőkanál liszttel sűrűre főzünk.
15 dkg. porcukrot 15 dkg. vajjal és 1 tojássárgájával habosra keverünk, tehetünk bele 3-4 evőkanál darált diót is, majd a kihűlt masszához adjuk. Ízesíthetjük rummal vagy citrommal is.
A diókat megtöltjük, és vaníliás porcukorba hempergetjük. Másnapra megpuhul. Sokáig eltartható, lezárt dobozban tároljuk.
További ajánlott fórumok:
- Keresek egy receptet...
- Most kaptam kenyérsütő gépet, ki tud jó kenyér és/vagy kakaós-csokis kalács receptet?
- Tudnátok nekem küldeni fincsi csokikrém receptet?
- Tejtermék mentes mézeskalács receptet tudnátok nekem küldeni?
- Kis fém formákat kaptam, amibe csokit lehet önteni; csak nekem nem jöttek ki belőle szépen a csoki figurák.
- Kecsketej szappan receptet keresek. Le tudná valaki írni, vagy linket küldeni, ahol megtalálom?