Most kaptam kenyérsütő gépet, ki tud jó kenyér és/vagy kakaós-csokis kalács receptet? (tudásbázis)
Én eleinte ilyen kész lisztekkel próbálkoztam (Abomill asszem), míg egyszer megcsináltam simán....ég és föld! A kész lisztes nedves volt vagy száraz, ez viszont pont jó.
Amit lejjebb írtam bazsalikomos kenyér lehet bazsalikomos kenés nélkül is!
Kakaós csiga receptet: (hetente készítem)
A tésztához:
50 deka liszt
7 deka puha vaj
2 tk. szárított élesztő
3 dl tej
1 tojássárgája
4 ek. cukor
1 mokkáskanál só
Ezen kívül:
1 csésze cukor
3 ek. cukrozatlan kakaópor
1,5 dl tej
1-1 ek. vaj
A hozzávalókat a kenyérsütőben dagasztottam és kelesztettem, majd egy hosszú keskeny, kb. 25x50 cm méretű lappá kinyújtottam.
Egy evőkanálnyi puha vajjal megkentem a tésztát. Egy csészényi cukrot elkevertem 3 evőkanál cukrozatlan kakaóporral, és a tésztára szórtam. Amennyire lehetett, szorosan felcsavartam, majd éles késsel 2 cm vastag szeleteket vágtam belőle. A csiga külső végét jól aláhajtottam, hogy ne folyjon ki az összes kakaó sülés közben. 175 fokra előmelegített sütőben sütöttem készre, ami talán 25-30 percig tartott. Félidőben, amikor már kezdtek színt kapni a csigák, kikaptam a tepsit, és forró tej-vaj keverékével meglocsoltam őket, majd visszatoltam
Jó étvágyat! :)
Bazsalikommal töltött kenyér
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
20 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg kukoricaliszt
(én 50 dkg búzaliszttel csináltam)
2 csapott kiskanál só
1 kiskanál méz
3 evőkanál burgonyapehely vagy egy tojás nagyságú főtt burgonya (én ezt is kihagytam)
3 dl víz
4 evőkanál hidegen sajtolt olaj
1 kiskanál szárított bazsalikom
A tészta hozzávalóit a sütőgép tartályába tesszük, az olajnak ebben az esetben is csak a felét használjuk. A friss élesztőt felfuttatás nélkül belemorzsoljuk, vagy helyette 1 tasak szárított élesztőt keverünk bele, és elindítjuk a gépet (teljes kiőrlésű kenyér funkcióban).
Az utolsó dagasztás után a tésztát a gépből kiemeljük, kinyújtjuk, a maradék olajjal megkenjük és a bazsalikommal meghintjük, majd felgöngyöljük, és visszatesszük a gépbe.
A sütést folytatjuk a szokásos módon, míg a kenyér el nem készül.
A legjobban bevált, kenyér:
3, 1 dl víz
5, 6 dkg liszt
2 mérőkanál cukor (a nagyobbik kanállal az egyik sarokba)
2 mérőkanál só ( a kisebb kanállal a másik, átellenes sarokba)
2 mérőkanál szárított élesztő ( Dr Oetker, a kisebb kanállal, pici lyukat csinálsz az ujjaddal, de ne érjen a vízig, majd ebbe öntöd, középre)
3 mérőkanál margarin (a nagyobbik kanállal, rá a cukorra)
A sorrend fontos!!! Én a gyorsprogramon szoktam sütni.
Jó étvágyat!
Szia!
Először is gratula!
Szerintem nagyon király dolog a kenyérsütő gép, bár én az elején kicsit megjártam néhányszor, de csak azért, mert nem voltak valami jók a receptek.
Aztán megtaláltam ezt az oldalt:
Azóta minden sikerül!
Sok sikert, szép napot!
Sziasztok most kaptam kenyérsütő gépet :))) ki tud jó kenyér és/vagy kakaós- csokis kalács receptet? egyéb kenyérsütő géppel készíthető receptek is érdekelnek, minden ami finom, h úgy érezhesse a családom, h megérte rá beruházni :)
Előre is köszi mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Tudtok nekem valami különleges receptet mondani kenyérsütőgépbe?
- Tudnátok nekem kenyérsütőgépben készíthető nagyon finom fehér kenyér receptet írni?
- Kenyérsütővel lehet jó gluténmentes kenyeret sütni? Bevált receptet szeretnék.Alkalmasak a kenyérsütők ilyen kenyér sütésére?
- Rozsos vagy korpás kenyér Receptet keresek, ami kenyérsütő géphez jó.
- Kakaóscsiga receptet szeretnék kérni, aminek a tésztáját kenyérsütöben kell dagasztani és keleszteni...tud valaki ilyet?
- Selecline XBM538 kenyérsütőgéphez receptet tudtok?