Elrontott csokikrém, nem akar besűrűsödni, mit tegyek? (tudásbázis)
Még a fórum elején volt szó az arányokról a tejkrémnél.Most ide bemásolom,ennek megfelelően lehet a mennyiséget variálni. Ime itt van:
"De az az ötlet a tejkrémmel, az is nagyon jó. Olyan arányokban kellene, mint egy besamel (pl. 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 3 dl tej). Ez jól be tud sűrűsödni. "
kivülről az arányokat nem tudom, de liszt és tej bizonyos arányú keverékével, és addig kevergetem, főzöm, míg az edény aljától el nem válik, akkor vaniliás krém esetén még beleteszek egy zacsi van.cukrot, hideg vízbe teszem és kavargatással hűtöm.
Közben a vajaskrémet is elkészítem, általában 12-12 deka arányt használok cukor és ráma, mikor már jó habos, akkor kanalanként teszem hozzá a főzött krémet.
Ezek után lehet még ízesíteni tovább.
Citrom, narancs, kakaó, dió, stb.
Utólag is gratulálok mindkettőtöknek, a fiadnak a szülinapra, Neked a szép tortához, és biztosan finom is lett :))
tudjátok ritka az, amikor az embernek az első tortája, bármilye sikerül, vagy ha igen, hát az a mondás járja, hogy első nyerés, vesztés.
Én régebben sokat csináltam vajkrémes dolgokat, mert szerettük, de mióta már mi is az egészséges étkezés hívei, no meg a diétázásnak is adunk ugye, hát a főzött krémeket, meg a johurtosakat részesítjük előnyben.
Köszönjük a jókivánságokat!
Igen, legközelebb biztos, hogy a tejmártással kezdem, aztán ízesítem amivel akarom. Ill. hétvégére joghurttortát terveztem, de a nagyfiam belázasodott, így valószínűleg egy vendég sem jön majd köszönteni.
Az első tortára visszatérve:kezdő háziasszony koromban a férjemet citromtortával akartam meglepni szülinapján.
Nekem a tésztája nem sikerült,háromszor sütöttem meg,háromszor került a kukába.
Végre a negyedik alkalmas volt a betöltésre.
Nagyon szép lett a tortád és biztos finom is.Meglásd,a következő már simán menni fog.
Így utólag is boldog szülinapot a kisfiadnak.
Nagyon szép lett a torta, a végén csak sikerült! Gratulálok a tortasütőnek is, meg persze főleg az ünnepeltnek!
Nagyon szépek a fiúk, nekem is kettő van, kb. ekkorák, mint a tieid :)
Első tortához képest fantasztikus! Nagyon ügyes vagy. Az én első tortám úgy nézett ki, hogy szépen lefolyt a krém mellé. :P
Tényleg jobb nem zselatinnal kialakítani az állagot, nem az igazi akkor se, ha csak picit gumis tőle.
Igaz, a vaj hízlalóbbb, de azzal jó krémeket lehet készíteni. A lényege, hogy jó sokáig kell a robotgéppel verni, akkor szépen meg fog nőni a térfogata is.
Még egyszer gratulálok az első tortádhoz és a szülinaposnak is sok boldogságot. Nagyon édes a képen.
Van még itt valaki? S torta jó lett, szép lett, legalábbis első tortához képest. :) A krém tényleg kicsit gumis lett, de az íze jó volt. Legközelebb liszttel sűrítem, nem vacakolok a zselatinnal.
A piskótát én is úgy kész1tem, ahogy leírtátok, hogy előbb fehérje, aztán cukor, aztán sárgája, végül liszt, végig géppel verve. Ez a pofára fordítás jó trükk, ki fogom próbálni, mert én is mindig úgy járok, hogy a közepe magasabb.
Nálunk nincs olyan kánikula nyáron, hogy ne tudjak sütni. Bár teljesen városa válogatja, ahol most élünk, itt elég magyaros az időjárás, csak a hőmérsékleti maximum alacsonyabb, a minimum pedig magasabb. De a nap rengeteget süt. (Bár mostanában odahaza kevésbé, inkább ott van brit időjárás.) Az angoloknál elviselhetetlen az idő, nagyon északon a skótoknál is, mi megtaláltuk a kellemes közepét.
Szerintem azért vannak odáig meg vissza a zseléért, mert ezt még ők is el tudják készíteni. :P A legtöbben még egy szendvicset se tudnak összedobni...
annak bizony kell vagy 40 perc, én hústűvel szoktam megpróbálni, hogy kész van-e.
a nagy családnak van egy jó és könnyű receptem, bármire használható, liszt helyett szoktam fele-fele arányban de nagyon jó minőségű kakaót tenni és akkor csokis süti,
a tojásokat, amennyit akarsz, mondjuk 5 db-t megméred,
utána szint annyi deka vaj, cukor, liszt és egy sütőpor.
ez egy sima, de könnyű és laza keverttészta, de piskóta formát is adhat.
ha csak magában készíted, a tetejére apróra darabolt cukrozott diót rakj, mire megsül az egész, mennyei illata lesz és lehet akár kockára vágni, akár félhold alakúra, ami kimarad, azt a gyerekek megeszik egy kis pudinggal másnap.
minden sütemény akkora lesz, amekkora tepsibe rakjuk.
kisebb tepsi, magasabb tészta,
nagyobb tepsi, ugyanabból a tésztából, sokkal laposabb lesz.
Nem, mert nem szeretjük a zselét. Egyszer készítettem mondjuk zselét gyümölcsdarabokkal, mert olyan jól mutat, de alig akart elfogyni.
A gyümölcsökből inkább sajtkrémes tortát (Piladelphia sajtosat) készítek (de ez is jó csokisnak is, vagy bárminek), vagy joghurtos tortát.
nem szoktál nyáron gyümölcszseléből tortaalapot készíteni és rá egy jó adag tejszínhab, benne gyümölcs?
nagyon finom, és lehet díszíteni a zselék színével megegyező cukrokkal, meg olyan kis apró díszítőkkel.
További ajánlott fórumok:
- Vissza tudom fordítani, amit elrontottam a szoptatással kapcsolatban? Kétségbe vagyok esve!
- Valamit nagyon elrontottam
- Enyhén elrontott szülinapi tortát tálaltál már? Szóltak? Ették?
- Nagyon elrontottam! Mi lenne a legjobb megoldás?
- Megismerkedtem valakivel, de kicsit(?) elrontottam, mit tegyek?:)
- Elrontott tetoválással mit tegyek?