Egy igazi omlós sajtós rúd receptet keresek ami porhanyós és nem a puha változat?Tudtok segíteni? (tudásbázis)
Mindenkinek nagyon köszönöm!
Kellemes ünnepeket:-D
Én így csinálom:
60dkg rétesliszt
25dkg margarin/vaj
1tejföl
két ek.zsír,kacsazsír
1 ek.só
2,5dkg élesztő
Gyúrni,ujjnyi vastagra nyújtani.
Tetejére mehet sajt,kömény,szezámmag.
175fokon 20-25 perc
Ez nagyon tuti:
30 dkg liszt, 25 dkg margarin, kis só, 2 kávéskanál ecet, 6 ek víz
Ezeket kell összedolgozni, a tetejére lehet bármi, mák, szezámmag, sajt. Nagyon fincsi és sokáig omlós marad, olyan az állaga, mint amit a a boltban lehet kapni lefóliázott dobozban.
Ez engem is érdekel, sok receptet próbáltam már,
hát, egyik sem vált be igazán, - ezeket kipróbálom. próba cseresznye.....
Szia! A miénket nyugodt szívvel ajánlom, mert nagyon finom, elrontani nem lehet!
Kell hozzá:
40 dkg liszt
6-7 evőkanál tejtöl
20-25 dkg sajt reszelve
30 dkg margarin vagy vaj (én margarinnal szoktam)
1 evőkanál só
köménymag
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, a sajt felét a tésztába teszem, a sóval, és a tejföllel összedolgozom.
Kinyújtom kb. 1,5 cm vastagra, megkenem tojássárgájával, a reszelt sajttal és a köménymaggal jól megszórom a tetejét.
Derelyevágóval elvágom kb. 1,5 cm széles, 7-8 cm hosszú csíkokra, és mehet a sütőbe, 180 C-ra 15-20 percre.
Minél vastagabbra hagyod a tésztát, annál finomabb lesz, ne nyújtsd ki laposra.
Isteni, imádjuk!! És nagyon hamar készen van.
nagy családi kedvenc + minden munkahelyi bulira ezt kell sütnöm:
parmezános rúd
40 dkg liszt
2 púpos tk só
10 dkg reszelt parmezán
2 ek oregano
(kakukkfű, bazsalikom, chili is mehet bele 1-1- csipet)
őrölt bors
20 dkg vaj (csak vajjal jó!)
2 tojássárgája
8 ek hideg víz
Ezeket gyorsan összegyúrni, vékonyra nyújtani, megkenni felvert tojásfehérjével, megszórni reszelt sajttal (red cheddarral alegfinomabb) megszórni szezámmaggal és vékony rudakra (1 cm széles) vágni
180 fokos sütőben, sütőpapíron, alsó-felső sütésen kb 14 perc alatt megsül
Ha nem a leveles tésztás változatra gondolsz, akkor a kedvenc receptem (roppanós, omlós):
25 dkg félzsríos tehéntúró
25 dkg margarin
25 dkg liszt
só (kb. 1 csapott tk.)
összedolgozod, hagyod pihenni kicsit hűtőben, ha akarod, hajtogathatod is egyszer-kétszer, ujjnyira nyújtod, felvágod, 200 fokos sütőben kezded sütni (nehogy a sok zsiradék kifolyjon belőle), 5-10 perc múlva 180 fokra mérsékelve a hőt roppanósra sütöd.
Az eredeti receptem juhtúrót ír, de mivel az krémesebb, szerintem vagy kevesebb margarin kell bele, vagy kicsivel több liszt, és perzse sokkal kevesebb só!
További ajánlott fórumok:
- Cukormentes házi müzli receptet keresek, tudna valaki segíteni?
- Gyors és finom túrótorta receptet keresek. Tud valaki segíteni?
- Tudtok receptet patiszonból, a rántott változaton kivül?
- Sós sajttorta receptet keresek. Tud valaki segíteni?
- Két tészta receptet keresek, tud valaki segíteni?
- "Utaztatható", sütés nélküli tortareceptet keresek! Tudnál segíteni?