Cukormentes házi müzli receptet keresek, tudna valaki segíteni? (tudásbázis)
HHHMMMM....nem sikerült a müzli szelet. Valami fenséges az íze de darabokra hullott, pedig hidegen szeleteltem. Szörnyű:(
Na, mindegy, majd kapnak mást az ovisaim, de ezt akkor is tovább fogom próbálni mert az íze valami szörnyen finom.
jaj, így már értem:)
Bocsi, kicsit rosszul fejeztem ki magam:)
25 dkg zabpehely
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg aszalt meggy
5 dkg aszalt datolya
5 dkg aszalt áfonya
5 dkg mazsola
3 – 3 dkg napraforgómag, szezámmag, földimogyoró, dió
2 evőkanál méz
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál olaj
na most ezt találtam, remélem ez beválhat, mert szimpi. Csak a gyümiket kicsit variálom majd
de lehet, hogy egy kis kókuszt is teszek bele, az jó lehet benne?
Jaj mégvalami
mikor szeleteljem fel? még melegen vagy ha kihűlt?
Már mint úgy érted, hogy magvakat meg a gyümiket és a banántur,ixot összekeverem és úgy sütöm?
tényleg, sütni azt kell ugye?
mert van ahol nem sütik
Vettem most aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát, aszalt vörösáfonyát, mazsolát, napraforgó magot. zabpehely, dió esetleg egy kis mogyoró, vaj és méz.
így vajon elég édes lesz e?
Méz,( az most még jól is jöhet ebben a vírusos időben)... a cukor kiváltására?
Áztatni nem kell, sem a zabpelyhet sem a gyümit.
Ha elég édes aszalt gyümölcsöt teszel a műzli közé, akkor biztos megeszik, de nem lesz olcsó (a maga kategóriájában). ezt vízzel is lehet készíteni.
Ha lehet tejes, akkor a legegyszerűbb, ha banánturmixot készítesz, és azzal öntön de, mert az magában édes.
Sziasztok.
26 gyermeknek szeretnék müzli szeletet készíeni. Cukormentesre gondoltam.
A legtöbb receptbe kell cukor. De más egyéb sem tiszta. Pl. be e kell áztatni a gyümiket előre? és a zabpelyhet?
További ajánlott fórumok:
- Gyors és finom túrótorta receptet keresek. Tud valaki segíteni?
- Egy igazi omlós sajtós rúd receptet keresek ami porhanyós és nem a puha változat?Tudtok segíteni?
- Sós sajttorta receptet keresek. Tud valaki segíteni?
- Két tészta receptet keresek, tud valaki segíteni?
- Tudnátok nekem segíteni, hogy hol keressek cukormentes gesztenyemasszát, és milyen néven fut? Előre is köszi! :)
- "Utaztatható", sütés nélküli tortareceptet keresek! Tudnál segíteni?