Írnátok olyan receptet, amihez sok tojásfehérje kell? (tudásbázis)
Arabcsók
Hozzávalók:25 dkg darált tökmag, 5 dkg rizsliszt, 1 csomag vaníliás cukor, 6 tojásfehérje, 1 csomag sütőpor.
Az 5 dkg rizslisztet összekeverjük az 1 csomag sütőporral, a 25 dkg darált tökmaggal, az egy csomag vaníliás cukorral és a kemény habbá vert 6 tojásfehérjével.Az egészet jól összedolgozzuk. Margarinozott sütőlemezre kis halmokat formálunk, majd előmelegített sütőben kisütjük.
Én is vajat szoktam: )
Köszi.
5 tojás kemény habjához 30dkg porcukrot majd 20 dkg kókuszt és 1/2 citrom levét óvatosan össze keverem.
Sütő papírra kiskanállal halmokat rakok, majd tartalékon (nagyon gyenge sütőben )megsütöm.
No és küldöm a fehér gyümölcskenyeret. Macerásnak tűnik, de nem az, és tényleg sokáig eláll.
6-6 dk mazsola, dió, asztal gyümölcs, 12 dk margarin, 1 cs van.cukor, 4 ek rum, 6 tojás fehérje, 18 dk liszt, pici só, 1 citrom héja, 12 dk cukor
A mazsolát összekeverjük a rummal, lefedjük, a diót durvára, az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk. 12 dk vajat v margarint felolvasztunk, diónyi vajjal kikenjük és liszttel beszórunk 1 1,2-1,3 l-es őzgerincformát (én nem szoktam kikenni, csak bepöttyögetem egy kicsit, és sütőpapírt teszek bele) A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot és a van.cukrot, majd tömör fényes habbá verjük. A mazsolát leszűrjük, megszórjuk kevés, a teljes mennyiségból elvett liszttel, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöt is. A maradék lisztben elkeverjük a reszelt citromhéjat, a diót, majd óvatosan, több részletben beleforgatjuk a habba. Hozzáadjuk a mazsolát-barackot a liszttel együtt, végül az olvasztott zsiradékot. Ettől egy kicsit összeesik, nem baj. Majd a rumot, amiben a mazsola ázott. A masszát a formába öntjük, majd a forma alját az asztalkhoz ütögetjük, hogy ne legyen benne légbuborék. Középső bordamagasságon 45-50 percig sütjük, 10 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Meg lehet szórni porcukorral (sztem felesleges) savanykás dzsem is illik hozzá.
Jó étvágyat!
Nekem sok olyan receptem van, amihez csak a sárgája kell, és a fehérjét le szoktam fagyasztani. De már két pohár volt tele, és ezért kértem recepteket. A héten pl. ferdinánd tekercset csináltam, amit imád a család, és abba is 3 sárgája kell. Tegnap megcsináltam a madártejet. ezt a sajtost is ki fogom próbálni tuti. Köszi.
Kókuszcsók is lesz, mert a kókuszosért megvesznek a fiúk. Köszi az ötletet!!!
Van egy nagyon jó receptem, az a neve, hogy "Hónapokig elálló csodasajtos" ezt gyakran sütöm, szinte mindig 2 adagot, és igy 6 fehérje képződik és a fehér gy.kenyérhez pont 6 fehérje kell.
Csodasajtos
25-25 dkg liszt, margarin, reszelt sajt. A sajt minél többféle, annál jobb, de kb 5-8 dekányi füstölt mindenképp legyen benne. 1-1 teáskanál só, sütőpor, 1 mokkáskanál bors, 3 t.sárgája. Mindegy milyen sorrendben összegyúrod az egészet, kinyújtod kb 4-5 mm vastagra, derelyevágóval stanglikat vágsz, sütőpapírral bélelt tepszibe teszed, tetejét egész felvert tojással megkened, tetejére mehet akármilyen mag, vagy semmi.
További ajánlott fórumok:
- Milánói makaróni receptet írnátok?
- Van egy torta karikám írnátok valami finom krém receptet, ami nektek is bevált?
- Madártej torta receptet írnátok?
- Holnap csokitortát szeretnék sütni:-) de a piskótám soha nem sikerül :-( írnátok valami jó receptet?
- Írnátok tuti tortalap receptet?
- Írnátok nekem finom túrós pogácsa receptet?