Milánói makaróni receptet írnátok? (tudásbázis)
lecsókolbász-darálmányból készül állítólag a menzai milánói
de biztos ezerféleképp készítik ezt is a különböző menzákon
Szóval...
Vöröshagymát pucolsz, felkockázod, kevés olajon megpárolod. A gombát megpucolod, összeszeleteled, a hagymára ráteszel darált húst (fele mennyiség legyen, mint a gomba), lepirítod, majd mehet rá a gomba. Közben sózod, borsozod, mehet rá majoránna, oregáno.
Felöntöd egy üveg paradicsomlével és beleteszel egy sűrített paradicsomot. Elfőzöd a levét, majd összekevered a kifőtt spagettivel.
Tepsibe teszed, megszórod vastagon reszelt sajttal és sütőben összesütöd.
Mennyiségeket nem írok, mert mindig szemre készült itthon.
Amit én szoktam, az egy fél kiló gomba, 25 dkg hús, 1 l paradicsomlé, 1 dobozos sűrített pari,
0,5kg spagettitészta.
Fűszerezni ízlés szerint, sajt nagyonnagyon sok! :-))
A finom milánói makaróni receptjét ismerem, de a menzásat nem is akarnám megtudni.
Szakácsnő ismerősöm összedobja 20-30 perc alatt én meg 2-3 óráig főzöm.
A nagymamám és a Zanyósom is menza konyhán dolgozott, onnan mentek nyugdíjba.
Mindjárt írom az ő receptjüket... :-)
A vöröshagymát, a darált húst megpirítom olajon. Felöntöm paradicsomlével és így megfőzöm a gombával. Só, törött bors, bazsalikom, oregánó, rozmaring bele.
Közben a makarónit kifőzöm, leöblítem.
A tányérra először a tészta, rá a hús, reszelt sajt a tetejére.
Olyan makaróni receptet keresek ahogy nagy üzemi konyhán is szokták főzni?
Tudja valaki hogyan kell kérem írja meg
Férjem szerint nagyon finom amilyet én csinálok de mégse olyan mint ahogy régen az"ebédlőben" kaptunk :D :)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan csináljátok a milánói makarónit?
- Írnátok olyan receptet, amihez sok tojásfehérje kell?
- Milyen ízekre számítsak ha összedolgozom a bolonyai spagetti és a milánói makaróni alapokat?
- Van egy torta karikám írnátok valami finom krém receptet, ami nektek is bevált?
- Madártej torta receptet írnátok?
- Holnap csokitortát szeretnék sütni:-) de a piskótám soha nem sikerül :-( írnátok valami jó receptet?