Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hogyan csináljátok a milánói makarónit? fórum

Hogyan csináljátok a milánói makarónit? (tudásbázis)

24. icuri (válaszként erre: 14. - 5674644b5d)
2012. jan. 27. 17:24

Én is a raguhoz a piritott hagymára reszelek sárgarépát, fehérrépát, zellert, paradicsompürével fokhagymával és fűszerekkel a darált húst lassú tűzön sokáig rotyogtatom. aztán makaróni és sajt. Azt olvastam, hogy az olaszok is lassú tűzön sokáig hatalmas adagokat főznek, aztán abból vesznek, amikor csak kell.

Egyébként nagyon finom. És még finomabb, ha mustáros hút is adunk mellé. Érdekes, lehet, de nagyon finom.

23. Cucicsillag (válaszként erre: 22. - E383e52b5e)
2012. jan. 27. 16:37

Ha rám hallgatsz, olyan MŰŰŰŰ izéket ne nagyon rakj bele! Már a hullák is lassabban bomlanak, annyi tartósítószert zabálunk:o(


Hagyma, fokhagyma, só, bors, öreganyó és összeáll az ÍZ :)

2012. jan. 27. 16:28
Sziasztok!Köszi mindenkinek a választ,megcsináltam,és nem lett rossz,csak lehetett volna paradicsomosabb is,darált húst,pároltam,alapport öntöttem rá,bolognai,majd a tésztával össze kevertem,hát jó jó csak paradicsomosabb is lehetne,de látom közületek senki nem írta az alapport,legközelebb paradicsom pürével fogom meg csinálni:))))))
21. Cucicsillag (válaszként erre: 20. - E16fe97baf)
2012. jan. 27. 16:06

külföldön azért óvatos vagyok a kajákkal :)

a pizza kb."felismerhető"

20. e16fe97baf (válaszként erre: 18. - Cucicsillag)
2012. jan. 27. 16:00
ha Itáliában eszel, rá sem ismersz...úgyhogy bármi lehet benne :D
19. Cucicsillag (válaszként erre: 16. - Picur12)
2012. jan. 27. 15:55

A gugliban az első tíz monnyuk sonkás, utána pedig jönnek a darálthúsos verziók.

Lényeg a lényeg, olyasmi,mint a töltött káposzta, ahány ház, annyiféleképpen csinálják.

Mindensetre fincsi kaja.


Remélem,a topikindítónak sikerült vmi ehetőt alkotni...?!

:)

18. Cucicsillag (válaszként erre: 15. - E16fe97baf)
2012. jan. 27. 15:52

Nálunk pedig a vendégek nem bírták, de ezt nem tudtuk, így tök jól jött ki, hogy pont nem kaptam gombát és darálhusos-paradicsom-olaszos szósz lett végül, amit mi "milánói"nak neveztünk el, közben nem az:o)

Ja és ők is azt hitték, h. a darálthusos, gombanélküli a milánói.

Ha már gomba, akkor erdei.

17. e16fe97baf (válaszként erre: 16. - Picur12)
2012. jan. 27. 14:10

bocsi az eredetit nem annyira bírjuk...de igazad van

Eredeti milánói makaróni recept

"A makarónit a szokásos módon megfõzöm. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát a fõtt sonkával együtt metéltre vágom. A vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedõ alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát. Megsózom, megborsozom, és ismét fedõ alatt, saját levében, puhára párolom. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsompürét és a sonkát, ezután együtt pirítom tovább még néhány percig. Rászórom az összes fûszert, és másfél dl vízzel felengedem. Kevergetve összeforralom, ezután beleforgatom a fõtt makarónit. A fele reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem."

2012. jan. 27. 14:02
A milánói az sonka és gomba paradicsom szósszal, a bolognai a húsos....
15. e16fe97baf (válaszként erre: 13. - Cucicsillag)
2012. jan. 27. 10:16
sztem nem...a család fele nem bírja a gombát..
2012. jan. 27. 10:14
Én a hagyma mellé rakok még sárgarépát, fehérrépát és zellert, majd ezen a zöldséges alapon párolom meg a húst. Ha a hús kifehéredett rakok bele egy sűrített paradicsom konzervet 1-2 darab hámozott apróra vágott paradicsomot majd a fűszereket (só, bors, oregánó, bazsalikom) ha kell pici vizet. Rottyan egyet és kész is:)
13. Cucicsillag (válaszként erre: 10. - E16fe97baf)
2012. jan. 27. 09:55
Ha gomba nem kerül bele, akkor az már majdnem bolognai, nem ? :o)
2012. jan. 27. 09:54
húst kockára vágom, a gombát szeletekre vágom, megpirítom olajon, majd paradicsompürével vagy lével felengedem
11. Cucicsillag (válaszként erre: 7. - Gömbmolli)
2012. jan. 27. 09:54

Nálam szinte ugyanez, csak több a hagyma és a tejföl helyett jön a tejszín:)

Ja, de nem rakom a sütőbe, hanem a lapon rottyantom össze a végén a tejszínnel és tálaláskor sajt a tetejére.

tészta, szószos motyó, sajt.


Öreganyóval vigyázz, mert nagyon intenzív az íze!

2012. jan. 27. 09:52

"A hagymát nagyon apróra összevágom, és olajon megdinsztelem. Ráteszem a darált húst, és fedő alatt puhára párolom a fűszerekkel. Ha a hús puha (fedő alatt 20-30 perc alatt megpuhul), belekeverem a mustárt, a citromlevet, a cukrot és a vízzel kicsit felhígított paradicsomot (a 2 paradicsomhoz kb. 2 dl vizet adunk). Együtt főzöm még kb. 10-15 percig, ezalatt az ízek összeérnek.

Ha szükséges még, a fűszerekkel utána ízesítünk. Addig főzzük, míg elég sűrű lesz az állaga, akkor jó, mikor már rotyog, szinte lövöldöz.

Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a kész szósszal elkeverve tálaljuk.

A sajtot teszünk a tetejére.

Lehet, hogy furcsán hangzik a mustár és a citromlé, mi így szeretjük. Van, amikor gombát is teszek bele"

9. 31c1daa9fa (válaszként erre: 7. - Gömbmolli)
2012. jan. 27. 09:52
Netes recept--túl van kombinálva. Nekem a paradicsompüré és a tejföl nem passzol. Kiüti egymást!
8. jozsi.38 (válaszként erre: 7. - Gömbmolli)
2012. jan. 27. 09:52
ez inkább bolognai :)
2012. jan. 27. 09:51

hozzávalók:

* 1 cs makaróni tészta

* 1 fej hagyma

* 1/2 kg darált hús

* 1/4 kg gomba

* 1 ü paradicsompüré

* 1 kis pohár tejföl

* só

* bors

* oregánó

* fokhagyma

* sajt

* olívaolaj


elkészítés


1. Feltesszük a vizet melegedni a tésztának, ha felforrt, kifőzzük benne a makaróni tésztát.

2. Apró kockákra vágjuk a hagymát, majd olívaolajon üvegesre pirítjuk.

3. A darált húst megpirítjuk a hagymán, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük.

4. Amíg a hús pirul, mepucoljuk, és felszeleteljük a gombát, majd a húshoz adjuk.

5. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, oregánóval ízesítjük.

6. Miután összeforrt, a megfőtt tésztával összekeverjük, a kis pohár tejfölt a tetjére öntjük, és mehet a sütőbe épp csak annyi időre, hogy a tejföl pirulni kezdjen.

7. Tálaláskor reszelt sajttal megszórjuk.

Nekem ez a recept vált be:)

6. 31c1daa9fa (válaszként erre: 3. - E383e52b5e)
2012. jan. 27. 09:50
Kockára vágod a hagymát, olajon megfuttatod, teszel bele pirospaprikát, bele a darált húst, oregánó, bors, só, aztán ízlésed szerint mehet bele: gomba, bogyó, amit akarsz. :)
2012. jan. 27. 09:48
Én múltkor olívabogyóval, gombával csináltam a szószt. És a lényeg, házi paradicsomlével.
2012. jan. 27. 09:46
Írd be a itt keresőbe, 4 receptet is találsz.
2012. jan. 27. 09:45
Jó de hogy csinálod??
2012. jan. 27. 09:44
én rakok bele pötty tejszínt is, hogy selymesebb legyen az íze:)
2012. jan. 27. 09:43
Ki hogy csinálja azt akarok csinálni!!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook