Mit lehet csinálni a cukkiniből, hogyan készítsem el pl vacsira? (beszélgetős fórum)
miért? lehet, hogy úgy kell felvételizni moderátornak, hogy bizonyos mennyiségüü fórumban jelezni kell, hogy már van ilyen téma :)
(bocsánat, süniszárnyaim nööttek)
a cukkini nem az a hosszú ződ uborkára hasonlító izé? XD mert akkor cukkini volt :DDD
oké, megtárgyalva :D
lehet, hogy az akkkor épp nem cukkini volt, hanem karalábé? ;)
Nem baj, Andi, nem veszünk össze, Tiéd a cékla, enyém a cukkini:)
na most cukkinit vagy céklát? :D
a céklát pl salátának (én egy kis kápostával reszelt répával és nyakon öntve fokhagymás tejföllel (igény szerint kefír, natúr joghurt) vagy elteszem savanyúságnak de a levét simán meginni. nyamm
a cukkini. hm, nincs az a pénz hogy egyek de egyszer megkóstoltam egy olyat ami grillezve volt és volt benne (egészbe a cukkini a közepe kivájva) darált husi meg paradicsom brokkoli meg zöldségek tetején sajt még és egész jó volt. :)
Megpárolni füüszerekkel és fenyöömaggal, majd sovány reszelt sajttal tálalni:)
az olasz tanárnööm krémlevest csinált belööle.
A céklát vagy megsütöd, vagy megfőzöd. Mi általában főzni szoktuk, aztán felkarikázzuk és ecetes, cukros vízbe tesszük (saláta szerű).
Vagy megfőzöd a krumplival és összedolgozod robotgéppel (színes krumplipüré).
Cukkinit, gombát meg akármilyen zöldségeket ízlés szerint megpárolsz, majd felöntöd tejszínnel, só, bors, fűszerek, én tésztát szoktam hozzá főzni azzal keverem össze.
Nagyon finom :)
Mint a tócsnit.
Lereszeled, összekevered liszttel és fokhagymával, majd serpenyőben forró olajon, vagy tepsiben amit jól kiolajozol megsütöd.
További ajánlott fórumok:
- A buborékfújóba miből készítsem el a löttyött?
- Hogyan készítsem a rizst, hogy "pergő" legyen, a szemek külön maradjanak?
- Hogy készítsem el a spenót levelet 9 hónapos babának?
- Hogy készítsem el az oldalast, hogy ne száradjon ki?
- Hogy készitsem el 8 hónapos lányomnak a sóskát?(elvileg, tej, tejföl nélkül)
- Hogyan készítsem el kislányomnak farsangra a gomba jelmezt?