Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy készítsem el az oldalast, hogy ne száradjon ki? fórum

Hogy készítsem el az oldalast, hogy ne száradjon ki? (tudásbázis)


1 2
37. Ditta67 (válaszként erre: 34. - Lysiantus)
2011. szept. 21. 06:06
Köszi,kipróbálom.
2011. szept. 20. 22:19

Én mindig kuktában sütöm az oldalast.

Olvasztott zsírban fehéredésig elősütöm. Akkor teszek rá annyi vizet, hogy félig ellepje. Jöhetnek a ízesítők: fokhagyma, szemes bors, húsleveskocka, ha szükséges, még egy kevés só. Felforralom, lezárom a kuktát és kb fél órát lassú tűzön párolom. Amikor megpuhul, kiveszem a kuktából, serpenyőben a szaftjában lepirítom. Isteni finom. Biztos nem szárad ki.

2011. szept. 20. 20:49
Az enyém most nagyon finom volt:-))))
2011. szept. 20. 20:44
Igen, egy kicsit kikenem a zacsit, hogy ne ragadjon rá és mindegyik szeletre teszek egy késhegynyi margarint.
33. Ditta67 (válaszként erre: 32. - Lysiantus)
2011. szept. 20. 09:29
Jó ötlet,ezt én is kipróbálom!A rántottat kipanírozod és simán egy kis vajjal berakod a sütőzacsiba?
2011. szept. 19. 19:20

Befűszerezem, puhára párolom, hogy a csont kihúzható legyen belőle, majd pirosra sütöm.

Használok sütőzacskót is. Beteg voltam, nagyon diétáznom kellett, nem ehettem fűszeres, zsírban, olajban sült ételeket. Csirkét, almával, krumplival, zöldséggel sütőzacskóban pároltam. Rántott csirkemellet, rántott halat is így készítettem, kevés Flóra margarin kell hozzá. Gyorsabban elkészül, finom is és egészségesebb, mint olajban, zsírban sütni. A családomnak is ízlett, így nem kellett magamnak mindig külön főzöcskéznem.

31. syria
2011. szept. 19. 17:52
Na már tudom, is, mit főzök hétvégére. :) Addig is várom az újabb ötleteket!
30. Ditta67 (válaszként erre: 28. - 04e95f637a)
2011. szept. 19. 11:54
Nem értem miért kell személyeskedni és megsértődni egy recept miatt?!Én szívesen használok sütőzacskót,de ha vki nem szeretné kipróbálni milyen benne a sült,hát ne tegye!Az én családom szereti az új ízeket.Nálunk örülnek,ha új módon készítek el vmit.Ezért aztán ezekből többet is ki fogok próbálni!Jó pap is holtig tanul.
2011. szept. 19. 11:27

Én vegetás vízben megfőzőm, majdnem puhára.

Kiveszem,belerakom tepsibe a darabokat,

befűszerezem,rakok alá zsírt(zsíros kenyérhez!!!)egy fej fokit megpucolok,és beledobálom,majd egy csomó apró vöröshagymát is megpucolva,ha nagyobb akkor szétvágva beledobálok.Lefóliázom,megsütöm,és ha kell a végén a fóliát levéve kicsit megpirítom.Párolt lila káposztával szoktam tálalni,meg rízzsel.

28. 04e95f637a (válaszként erre: 26. - Csgybzs)
2011. szept. 19. 11:25

Én akkor sem csinálom zacskóban...te csináld úgy,ahogy akarod,úgy sem eszek nálad :)

Nekem speckó van szagelszívóm,csak férfi nincs aki feltegye!Ja,és nem büdös semmi!Van ablaaaaaaaak!

27. bnedora (válaszként erre: 24. - Ében11)
2011. szept. 19. 11:20
Tegnap én is így csináltam:-)))
26. csgybzs (válaszként erre: 19. - 04e95f637a)
2011. szept. 19. 11:17
Azért a sütőzacskóban semmi mű nincsen... Sőt. Nem kell plusz zsiradék az ételekhez... Persze az oldalas nem úgy jó, hanem ahogy itt le is írtátok, és a zsírja utána kenyérre kenve savanyúval isteni, de azért nem minden új és modern dolog szar. Én például azt sem díjazom, mikor (szagelszívó nincs) az egész lakásban ételszag terjeng és minden bútor és függöny beszívja.....
2011. szept. 19. 11:10
na kezdek ám megéhezni :)))
2011. szept. 19. 11:09
Hétvégén ettem!Anyu készítette-levest főzött belőle-kivette a húst, fokhagymát tett bele-gerezdeket és zsírban átsütötte-ő lábasban szokta átsütni-fincsi volt!
2011. szept. 19. 11:04
sütőzacsi!!! Nem kell a drága, amihez fűszer van, simán lehet magában is kapni! Saját zsírjában sül, persze fűszerezed, de isteni!!!
22. Böbe071 (válaszként erre: 5. - 9f98008a3b)
2011. szept. 19. 10:58
Tökéletesen igy! Tapasztalat) 6 fős családra főzök))
2011. szept. 19. 10:51
Én a fokhagymát a húsba szoktam bedugni. Késsel beleszúrok, hogy a fokhagyma beleférjen, és úgy sütöm ki (zsírban).
20. 04e95f637a (válaszként erre: 17. - 9f98008a3b)
2011. szept. 19. 10:42
na látod?gondoltam én!:P
19. 04e95f637a (válaszként erre: 14. - 9f98008a3b)
2011. szept. 19. 10:41
Én városi voltam egész életemben,de a házias kaják híve vagyok!Nem szeretem a mű dolgokat!:)) Inkább tartson 1 órával tovább a készítése engem nem érdekel,de a kajából nem engedek!Az legyen minőségi!:)))
18. Lili74
2011. szept. 19. 10:40

Whehh, nálunk most volt oldalas, de már megint meg tudnám enni :))


Ugyanúgy csinálom, mint alant írták, lefóliázom, csak a fokhagymát teszem a végén. A zsírja is isteni!

17. 9f98008a3b (válaszként erre: 16. - 04e95f637a)
2011. szept. 19. 10:36

Ja, ja! :DDD


Nem bizony! :))))

Embörösödik. )

16. 04e95f637a (válaszként erre: 13. - 9f98008a3b)
2011. szept. 19. 10:35

ne is várd! :))

neki biztos csak az a jó,amit ő csinál! :S

...de gondolom a fia,nem fogyott le melletted,ahogy olvaslak :)

15. 9f98008a3b (válaszként erre: 9. - Cilumiluci)
2011. szept. 19. 10:35

Na ugye, ugye!??? :)))


Gondolom, hamarosan Te is bedobod az oldalas projektet!? ;)

14. 9f98008a3b (válaszként erre: 11. - 04e95f637a)
2011. szept. 19. 10:34

Jééé!


Ilyeneket nem használok.

Vidéki lány vagyok!!! :)))


Ízig-vérig.

13. 9f98008a3b (válaszként erre: 7. - 04e95f637a)
2011. szept. 19. 10:33

Hűűű!

Megtisztelsz! ;)))


Mert ezt anyósom tuti nem mondaná sosem! :DDD

12. 04e95f637a (válaszként erre: 10. - Cilumiluci)
2011. szept. 19. 10:27
én sem,minek???nincs annál jobb,mint mikor terjeng a lakásban a sült oldalas illat :)))
11. 04e95f637a (válaszként erre: 6. - 9f98008a3b)
2011. szept. 19. 10:26

sok bolti maszlag...allergiás vagyok rájuk!Instant krumplipüré,főzelékalap,húspuhító,pörköltalap,blőőőeee

Miért nem lehet megtanulni,normálisan főzni?Nem értem!

10. Cilumiluci (válaszként erre: 4. - 04e95f637a)
2011. szept. 19. 10:26
Még sosem használtam sütőzacskót:)
9. Cilumiluci (válaszként erre: 5. - 9f98008a3b)
2011. szept. 19. 10:26
Én is így cinálom,de éhes vagyok,hagyjátok abba4:))
8. 48bf8c027e (válaszként erre: 1. - 14f968b657)
2011. szept. 19. 10:25

Én megszoktam egy kicsit főzni. Addig amíg a csontok le nem vállnak a húsról. És így csak magát a húst sütöm meg.

A vízbe rakok sót, borst, babérlevelet, egy fej hagymát és úgy 5 gerezd fokhagymát.

Így isteni omlós és puha marad a hús és nem szárad ki.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook