Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tortabevonót szeretnék készíteni cukor, méz, zselatin, vaj és víz összetevőkből. Tud valaki segíteni hogyan és milyen arányban készítsem? fórum

Tortabevonót szeretnék készíteni cukor, méz, zselatin, vaj és víz összetevőkből. Tud valaki segíteni hogyan és milyen arányban készítsem? (tudásbázis)


2012. márc. 15. 18:12

Na én még semmilyen fondant nem csináltam életemben, nemhogy nyújthatót.Nagyon köszönöm, tanultam Tőletek!!


Katka62 Te merre lax,ha vén fejemmel fini tortára vágynék??

20. katkat62 (válaszként erre: 19. - Kacsa mama)
2012. márc. 14. 20:44

Ha valamiben segíthetek írj nyugodtan.Rengeteg tortát sütök megrendelésre is imádom csinálni.

Sok sikert a sütéshez!

19. kacsa mama (válaszként erre: 13. - Katkat62)
2012. márc. 14. 20:04

Több tortát készitettem már a családomnak,de soha nem mertem válalkozni ezzel a fondantal,most nagy kedvet érzek hozzá.


Köszönöm nektek én is.

18. Eva.1975 (válaszként erre: 16. - Rozsahajni)
2012. márc. 14. 19:19

Sok sikert:)


sok jó tippet olvashattunk, én is ki fogom próbálni!

17. katkat62 (válaszként erre: 16. - Rozsahajni)
2012. márc. 14. 18:22
Igen tudod színezni,akár folyékony akár por vagy zselés színezővel.Ha folyékonnyal színezed és kicsit ragadósabb lesz porcukorral szilárdabbá teheted,én még figurákat virágokat is ebből készítek.Sok sikert a sütéshez!
2012. márc. 14. 18:17
Köszönöm szépen a sok segítséget. A fiaimnak szeretnék majd tortát készíteni, de kezdő sütögető vagyok és úgy olvastam, hogy a marcipánmasszával elég nehéz dolgozni, tortát bevonni. Még annyi kérdésem lenne, hogy ezt a fondantot lehet színezni valamivel. Folyékony ételszínezővel, vagy porral? Köszönöm
15. katkat62 (válaszként erre: 14. - 67c816cf2e)
2012. márc. 14. 17:21
Ha zselatint nem teszel bele nem tudod majd kinyújtani.
14. 67c816cf2e (válaszként erre: 1. - Rozsahajni)
2012. márc. 14. 17:14
Zselatint én sem raknék bele. A lényeg az, hogy amikor főzöd tegyél oda 1 pohár hideg vizet és amikor belecsepegteted és egyben marad akkor jó! :)
13. katkat62 (válaszként erre: 1. - Rozsahajni)
2012. márc. 14. 16:58

Nyugodtan készítsd el,én évek óta használom a következő képen.

Hozzávalók:1kg porcukor,

1 csomag zselatin,

2 evőkanál méz,

6 evőkanál víz,

2 evőkanál ráma,


Így készítem: a zselatint felolvasztom a vízzel a tűzhelyen,hozzá adom a mézet a rámát.

A porcukrot megszitálom ,ez fontos mert később .a nyújtásnál gondot okozhat ha darabos,majd ketté veszem az egyik felébe beleteszem az előzőleg felolvasztott keveréket és amíg tudom kanállal kavarom közben hozzá adagolom a többi porcukrot.Akkor jó a massza ha már nem ragad és szépen lehet gyúrni.Lehet,hogy nem is kell az 1kg cukor de az is lehet,hogy egy kicsivel több kel attól függően hogy milyen az állaga de ezt érezni lehet gyúrás közben ha ragad még kell cukor ha keménynek találod kenj a kezedre pici rámát és azzal gyúrd tovább. Ez az adag egy 26cm tortára elegendő.3 mm kell kinyújtani porcukrot szoktam a táblára szórni nyújtás előtt.Ha valami kérdésed van szívesen segítek sokat sütök így úgy gondolom jó tanácsot adtam.

12. szNika
2012. márc. 14. 16:27

Én sokat használom ezt a keveréket.

6ek vizet, és 1 ek zselatint gőz fölött melegíted, míg a zselatin el nem olvad. Akkor teszel bele 2 ek mézet, és 1 ek margarint. Ha felolvadt, akkor kb 70dkg átszitált porcukorba öntöd. Először fakanállal, majd ha már úgy nem megy, akkor kézzel gyúrod tovább. Minimum 6 órára hűtőbe kell tenni. Mielőtt használnád még át kell gyúrni. Ilyenkor én még szoktam hozzá margarint keverni. Mikróban kicsit meg is lehet melegíteni, mert úgy könnyebb átgyúrni. Ez után úgy lehet vele dolgozni mint egy tésztával, csak nem lisztezett deszkán, hanem porcukrozotton kell nyújtani. Ha rákeresel úgy, hogy nyújtható fondan akkor találsz róla videókat is, hogy hogyan dolgoznak ezzel az anyaggal.

2012. márc. 14. 16:26
2012. márc. 14. 16:24

Nézd meg a naplómban,ez nyújtható fondant.


[link]

2012. márc. 14. 16:19

[link]


rozsahajni itt nézz szét, én is innen szeretnék majd sütni.

2012. márc. 14. 16:17

ez fondant bevonat, nem pedig csokis tortabevonó.


én még sosem csináltam, de majd szeretnék.

várom az ötleteket én is!

2012. márc. 14. 16:10
emmeg milyen recept? méz és zselatin? VAJ és zselatin? upsz. ilyet még sosem csináltam
6. amaal1 (válaszként erre: 1. - Rozsahajni)
2012. márc. 14. 16:04
Ha meg esetleg az a gondod, hogy más nincs otthon, csak, amit felsoroltál, készíts a tortára fondant-t vagy grillázst. Mindkettő leírását megtalálod a neten.
2012. márc. 14. 15:55

Simán 2 ek. kakaópor, 3 ek.cukor, max. egy evőkanál víz, és amikor összeolvadtak, kissé hült is akkor mehet bele egy diónyi vaj. Minek bele méz és főleg zselatin?????????

Mert a méz helyettesítheti a cukrot.

2012. márc. 14. 15:50

Az én receptem:

3 ek.tej, 3 ek.cukor, ezt szirupnak megfőzöd. Mikor már a habzás lecsillapodott, bele 3 ek. jó minőségű kakaó. Ezeket addig főzöd, míg olyan sűrűségű lesz, hogy a keverés csíkot hagy a masszában, vagy vízpróbát csinálsz. Hideg vízbe egy pici pötty, ha egyben marad jó, ha el kezd olvadni, még főzni kell.

Tehát ha a próba jó, a tűzről levéve bele 10 dkg vaj. Ezzel egynemű masszává kevered és kész.

2012. márc. 14. 15:47
Vaj és zselatin? Szerintem az nem fog összejönni. Mire a zselatin megszilárdul, a vaj kiül a tetejére. Kb. mint a kocsonyára a zsírja.
2012. márc. 14. 15:45
Miért ragaszkodsz pl. a zselatinhoz??? Az tán vagy cukor, vagy méz??? Egy bevonóhoz lényeges, hiszen annak illene megkeményedni, azt meg a méztől nem nagyon várhatod.
2012. márc. 14. 15:42
Tortabevonót szeretnék készíteni cukor, méz, zselatin, vaj és víz összetevőkből. Tud valaki segíteni hogyan és milyen arányban készítsem?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook