Tortabevonót szeretnék készíteni cukor, méz, zselatin, vaj és víz összetevőkből. Tud valaki segíteni hogyan és milyen arányban készítsem? (tudásbázis)
Na én még semmilyen fondant nem csináltam életemben, nemhogy nyújthatót.Nagyon köszönöm, tanultam Tőletek!!
Katka62 Te merre lax,ha vén fejemmel fini tortára vágynék??
Ha valamiben segíthetek írj nyugodtan.Rengeteg tortát sütök megrendelésre is imádom csinálni.
Sok sikert a sütéshez!
Több tortát készitettem már a családomnak,de soha nem mertem válalkozni ezzel a fondantal,most nagy kedvet érzek hozzá.
Köszönöm nektek én is.
Sok sikert:)
sok jó tippet olvashattunk, én is ki fogom próbálni!
Nyugodtan készítsd el,én évek óta használom a következő képen.
Hozzávalók:1kg porcukor,
1 csomag zselatin,
2 evőkanál méz,
6 evőkanál víz,
2 evőkanál ráma,
Így készítem: a zselatint felolvasztom a vízzel a tűzhelyen,hozzá adom a mézet a rámát.
A porcukrot megszitálom ,ez fontos mert később .a nyújtásnál gondot okozhat ha darabos,majd ketté veszem az egyik felébe beleteszem az előzőleg felolvasztott keveréket és amíg tudom kanállal kavarom közben hozzá adagolom a többi porcukrot.Akkor jó a massza ha már nem ragad és szépen lehet gyúrni.Lehet,hogy nem is kell az 1kg cukor de az is lehet,hogy egy kicsivel több kel attól függően hogy milyen az állaga de ezt érezni lehet gyúrás közben ha ragad még kell cukor ha keménynek találod kenj a kezedre pici rámát és azzal gyúrd tovább. Ez az adag egy 26cm tortára elegendő.3 mm kell kinyújtani porcukrot szoktam a táblára szórni nyújtás előtt.Ha valami kérdésed van szívesen segítek sokat sütök így úgy gondolom jó tanácsot adtam.
Én sokat használom ezt a keveréket.
6ek vizet, és 1 ek zselatint gőz fölött melegíted, míg a zselatin el nem olvad. Akkor teszel bele 2 ek mézet, és 1 ek margarint. Ha felolvadt, akkor kb 70dkg átszitált porcukorba öntöd. Először fakanállal, majd ha már úgy nem megy, akkor kézzel gyúrod tovább. Minimum 6 órára hűtőbe kell tenni. Mielőtt használnád még át kell gyúrni. Ilyenkor én még szoktam hozzá margarint keverni. Mikróban kicsit meg is lehet melegíteni, mert úgy könnyebb átgyúrni. Ez után úgy lehet vele dolgozni mint egy tésztával, csak nem lisztezett deszkán, hanem porcukrozotton kell nyújtani. Ha rákeresel úgy, hogy nyújtható fondan akkor találsz róla videókat is, hogy hogyan dolgoznak ezzel az anyaggal.
ez fondant bevonat, nem pedig csokis tortabevonó.
én még sosem csináltam, de majd szeretnék.
várom az ötleteket én is!
Simán 2 ek. kakaópor, 3 ek.cukor, max. egy evőkanál víz, és amikor összeolvadtak, kissé hült is akkor mehet bele egy diónyi vaj. Minek bele méz és főleg zselatin?????????
Mert a méz helyettesítheti a cukrot.
Az én receptem:
3 ek.tej, 3 ek.cukor, ezt szirupnak megfőzöd. Mikor már a habzás lecsillapodott, bele 3 ek. jó minőségű kakaó. Ezeket addig főzöd, míg olyan sűrűségű lesz, hogy a keverés csíkot hagy a masszában, vagy vízpróbát csinálsz. Hideg vízbe egy pici pötty, ha egyben marad jó, ha el kezd olvadni, még főzni kell.
Tehát ha a próba jó, a tűzről levéve bele 10 dkg vaj. Ezzel egynemű masszává kevered és kész.
További ajánlott fórumok:
- Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk!
- Csirkefarhátból ki mit szokott készíteni?
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Házilag hogy lehet készíteni tortabevonót?
- Tiramisu tortát szeretnék készíteni, van 40dkg babapiskótám! Mekkora tortaformába készítsem el?