Hogy készitsem el 8 hónapos lányomnak a sóskát?(elvileg, tej, tejföl nélkül) (tudásbázis kérdés)
Nálunk, amikor a fiam nem nagyon akart elfogadni egy ételfajtát, akkor úgy próbálkoztam, hogy először egy kiskanállal tettem egy olyan ételbe, amit szeret. Másnap 2 kiskanállal, harmadnap 3 kiskanállal stb. egészen addig, amíg már csak az volt a tányérján, a másik kedvenc ételt pedig ki lehetett hagyni belőle. Így gyakorlatilag minden ételfajtát megszokott és megszeretett.
Mondjuk most, hogy már lassan két éves lesz, és kezdődik a dackorszak, vannak pici gondok az evéssel is, de ezek jobbára inkább technikai jellegűek (pl. hogy én nem adhatok Neki enni, mert Ő egyedül akar önállóan...)
köszönöm,valami ilyesmi rémlett bár nekem az orizárol az orizatriznyák jut az eszembe:))
nem is uj babakönyv,de elég jó kis egyszerű babás receptek vannak benne...akkor gondolom a benne lévő orizás dolgokat lehet mostani tápszerrel helyettesiteni,a margarin helyett pedig ahogy látom sokan előnyben részesitik az olivát..
akkor irok egy recit,ebben orizafőzet van irva nem tudom az mi gondolom ehelyett teszel majd tápszert bele:)
100gramm sóska,50gramm burgonya,10 mokkáskanál margarin és 50g orizafőzet
a feldarabolt burgonyát puhára pároljuk és hagyjuk hogy kihüljön.Közben a megtisztitott sóskát forró vízben 3 percig főzzük,az orizafőzettel elkeverjük ,átpasszirozzuk és összekeverjük a margarinnak mikevet burgonyával.
Ha valaki kéri, szívesen elküldöm!
34 oldalas DOC file "Baba receptek".
Még nem próbáltam, csak letöltöttem, de hátha van benne használható.
Aki kéri, adjon meg email címet és küldöm :)
További ajánlott fórumok:
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- Milyen laptopot válasszak 3 éves lányomnak?
- Név leendő lányomnak
- A buborékfújóba miből készítsem el a löttyött?
- Ha kiderül, hogy a lányomnak halláscsökkenése van, mi fog történni?
- Hogyan készítsem el kislányomnak farsangra a gomba jelmezt?