Hogyan készítsem el kislányomnak farsangra a gomba jelmezt? (tudásbázis)
Tettem fel képet a fiaimról jelmezben.
Koszi!
Megoldodott a dolog. Vatelin anyaggal tomtem ki. A piros anyagra pedig nagy vattakorongokat ragasztottam. Szuper lett.
Sziasztok, en is voltam gomba valamikor egy altalanos iskolas farsangon. Akkor az egesz osztaly gombanak oltozott, mindenki masfelenek. A testunkon nyaktol lefele egy lepedo volt osszevarrva, gumival behuzva alul /felul. Akalapja mindenkinek esernyore volt megcsinalva, krepp papirt ragasztottunk ra. En galoca voltam - piros krepp papir es feher vattapamacsok. Ennek a jelmeznek az a hatranya, hogy arra jo volt, hogy az iskolai farsangon korbe vonuljunk benne, de arra, hogy egesz nap rajta legyen valaki, nem alkalmas. Szoval ovosnak talan nem idealis...
Nekem is az lesz az idén a kiscsoportos fiam. Én egy szalmakalapot bevonok fehér anyaggal, aminek az aljába vatelint teszek, majd rávarrok egy piros karikát, rá fehér pöttyöket, a gyerkőc pedig fehér ruhadarabokat vesz fel.
Akkor meg van idod! ;-) Sok sikert!
jövőhét pénteken. köszönöm, már megyek is megnézem.
Megneztem neked. En sok jatekot rendelek a tulli.hu oldalon. 790 ft. postakoltsegert szerdara mar kipostazzak Neked, ha tudsz utalni nekik. Mikor van a farsangotok?
holnap lehet megérdeklődöm de itt minálunk nem biztos hogy találok. Gyomaendrődön lakom és itt nem mindent lehet meg szerezni.
Figyu!
1.190 ft.- ba kerül az egész készlet!!! Van hozzá sütőforma is. :-)
Szerintem megéri és később is tudjátok használni. A lányom éppen most ebben segít palacsintát sütni nekem. :-)
így könnyű.:) a fejére való virággal küszködök. de remélem jó lesz. köszike.
Farmer kertész nadrág mell részére varrnék egy kék virágot. Az én lánykámnak van a Süssünk együtt Fifivel készlet, ami tartalmaz egy fejre való fejdíszt, egy kötényt, sodrófát. Így egyszerű dolgom lenne vele. :-)
Sok sikert!
Köszi!!! Az sem rossz! :-)
Ahhoz tudnék adni kelléket Neked! :-)
sok szerencsét neked a jelmez készítéshez. Én Fifi a kis virág jelmezzel küzdők most.
Köszi,értehtő. :-)
Szalmakalap sajna nincs nekünk. :-(
Jópofa lehetett...
Megnéztem, tényleg nagyon helyes, de olyan jelmezt kértek, amiben tudnak könnyen mozogni a kicsik. Illetve nekem a kalap már megvan, csak a kimötésnél akadtam el. Adok a lányomra egy fehér harisnyát, zöld zoknival, felülre pedig egy fehér felsőt.
Első osztályos koromban én is voltam gomba. A jelmezem úgy nézett ki, h. Nagyim egy lepedőből varrt egy belebújós köpenyt, aminek a boka résznél gumi volt behúzva, a kar résznél meg ki tudtam dugni a kezem. A kalapom meg egy szalmakalap volt átalakítva. Alúlról rávarrt egy fehér anyagot, a tetejére tett egy réteg vattát,ha jól emlékszem, akkor úgy átfedéssel oldotta meg, hogy balról jobbra a kalap hosszában végig, majd a másik irányból vissza, míg teljesen be lett fedve az egész felső része a kalapnak (remélem így érthető) és a végén erre rávarrt egy piros pöttyös anyagot...Anyukám meg fekete bőrből vágott ki legyet és azt ragasztotta rá a kalapomra, merthogy mérges gomba voltam:)).
szerintem ha van egy nagy karimájú szalmakalapotok elég lenne azt bevonni piros anyaggal aminek van kis tartása és akkor nem kell kitömni semmivel, mert az megtartaná a formáját
van egy Fából vaskarika című naplóm, múlt héten tettem be egy nagyon jópofa és szerintem könnyen elkészíthető gomba jelmezt.
újságpapír gombóccá gyűrve,
mint ahogy a cipő orrát kitömjük vele
a bubis zacsinál szerintem jobb a vatta.
Vattara gondoltam, de attol tartok, nehez lenne ennyi vatta, amennyi a kalapjaba kell...
Buborekos cuccot hol lehet venni?
esetleg az a buborékos csomagolópapír?? (tudjátok, amibe a műszaki cuccokat szokták becsomagolni) ??
Sziasztok! Kiscsoportos kislanyom az oviban gomba szeretne lenni. Ki mivel tomne ki a kalapjat, hogy ne legyen nehez neki a kis fejen? Koszi! :-)
További ajánlott fórumok: