Hogy készítsem el az oldalast, hogy ne száradjon ki? (tudásbázis)
Én mindig kuktában sütöm az oldalast.
Olvasztott zsírban fehéredésig elősütöm. Akkor teszek rá annyi vizet, hogy félig ellepje. Jöhetnek a ízesítők: fokhagyma, szemes bors, húsleveskocka, ha szükséges, még egy kevés só. Felforralom, lezárom a kuktát és kb fél órát lassú tűzön párolom. Amikor megpuhul, kiveszem a kuktából, serpenyőben a szaftjában lepirítom. Isteni finom. Biztos nem szárad ki.
Befűszerezem, puhára párolom, hogy a csont kihúzható legyen belőle, majd pirosra sütöm.
Használok sütőzacskót is. Beteg voltam, nagyon diétáznom kellett, nem ehettem fűszeres, zsírban, olajban sült ételeket. Csirkét, almával, krumplival, zöldséggel sütőzacskóban pároltam. Rántott csirkemellet, rántott halat is így készítettem, kevés Flóra margarin kell hozzá. Gyorsabban elkészül, finom is és egészségesebb, mint olajban, zsírban sütni. A családomnak is ízlett, így nem kellett magamnak mindig külön főzöcskéznem.
Én vegetás vízben megfőzőm, majdnem puhára.
Kiveszem,belerakom tepsibe a darabokat,
befűszerezem,rakok alá zsírt(zsíros kenyérhez!!!)egy fej fokit megpucolok,és beledobálom,majd egy csomó apró vöröshagymát is megpucolva,ha nagyobb akkor szétvágva beledobálok.Lefóliázom,megsütöm,és ha kell a végén a fóliát levéve kicsit megpirítom.Párolt lila káposztával szoktam tálalni,meg rízzsel.
Én akkor sem csinálom zacskóban...te csináld úgy,ahogy akarod,úgy sem eszek nálad :)
Nekem speckó van szagelszívóm,csak férfi nincs aki feltegye!Ja,és nem büdös semmi!Van ablaaaaaaaak!
Whehh, nálunk most volt oldalas, de már megint meg tudnám enni :))
Ugyanúgy csinálom, mint alant írták, lefóliázom, csak a fokhagymát teszem a végén. A zsírja is isteni!
Ja, ja! :DDD
Nem bizony! :))))
Embörösödik. )
ne is várd! :))
neki biztos csak az a jó,amit ő csinál! :S
...de gondolom a fia,nem fogyott le melletted,ahogy olvaslak :)
Na ugye, ugye!??? :)))
Gondolom, hamarosan Te is bedobod az oldalas projektet!? ;)
Jééé!
Ilyeneket nem használok.
Vidéki lány vagyok!!! :)))
Ízig-vérig.
Hűűű!
Megtisztelsz! ;)))
Mert ezt anyósom tuti nem mondaná sosem! :DDD
sok bolti maszlag...allergiás vagyok rájuk!Instant krumplipüré,főzelékalap,húspuhító,pörköltalap,blőőőeee
Miért nem lehet megtanulni,normálisan főzni?Nem értem!
Én megszoktam egy kicsit főzni. Addig amíg a csontok le nem vállnak a húsról. És így csak magát a húst sütöm meg.
A vízbe rakok sót, borst, babérlevelet, egy fej hagymát és úgy 5 gerezd fokhagymát.
Így isteni omlós és puha marad a hús és nem szárad ki.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készítsem a rizst, hogy "pergő" legyen, a szemek külön maradjanak?
- Hogy készítsem el a spenót levelet 9 hónapos babának?
- Mit lehet csinálni a cukkiniből, hogyan készítsem el pl vacsira?
- Hogy készitsem el 8 hónapos lányomnak a sóskát?(elvileg, tej, tejföl nélkül)
- Kislányom mindent kihány, nem marad meg benne még a tea sem, félek hogy ki ne száradjon. Mit tegyek?
- Tortabevonót szeretnék készíteni cukor, méz, zselatin, vaj és víz összetevőkből. Tud valaki segíteni hogyan és milyen arányban készítsem?