Karácsonyi rokonlátogatás (beszélgetés)
Szia!
Betegek, de alakulnak. Mindenki itthon van, maximum 25-7-én mennek el. Nem bánom, ha úgy lesz. Köszönöm kedves vagy!
Kedves FI!
Hogy vagytok? Gyógyulsz? Elmentek a gyerekek az apjukkal?
Kellemes ünnepeket neked.
A 28-as hozzászólásából szinte minden kiderül. Nem az a baj, hogy beteg, itt teljesen más problémák vannak.
'Nálunk a férjem eddigi életemben még soha nem egyezett bele, hogy itthon-maradós ünnepek legyenek.
Belefáradtam, hogy veszekedjek vele.
de én nem megyek.
Nekem tortúra az egész.
Az én anyukám már rég nem él,
s apukám egyáltalán nem tartja a karácsonyt, amióta özvegy.
Nem....ő hajthatatlan, kényszeres, nem enged szinte semmiből.'
Értem a válós részt is...
Lehetne empatikusabb a férjed.
Sajnálom.
Köszi, nektek is!
Erről beszélek: nálatok valószínűleg egyetértés van. Nálunk a férjem eddigi életemben még soha nem egyezett bele, hogy itthon-maradós ünnepek legyenek. Belefáradtam, hogy veszekedjek vele. Ha a kusgyerek nagyjából jól lesz,elengedem, de én nem megyek. Nekem tortúra az egész. Az én anyukám már rég nem él, s apukám egyáltalán nem tartja a karácsonyt, amióta özvegy. Nyilván, nem várom el a f3érjemtől, hogy ne látogassa meg a szüleit ünnepekre. Azonban, ha a gyereke beteg meg én is, végigfuthatna a fején egy kis itthon kuckózás. Nem....ő hajthatatlan, kényszeres, nem enged szinte semmiből. Hát, akkor menjen, övé a felelősség.
Akkor viszont nem értelek. Én tuti, hogy mennék velük.
Még van 5 nap addig. Szedjetek gyógyszert, addig simán meggyógyultok és akkor már nem fogtok fertőzni sem.
Nem tudhatja senki, hogy mi lesz holnap, 1-2 hét, 1-2 hónap múlva.
Lehet, hogy valakinek ez az utolsó karácsonya...
Ugyanezt éreztem én is.
Megértem, ha rosszul esik Neked, hogy a férjed esetleg Nélküled is elmenne - másrészről kapnál némi "énidőt". Igazán lustálkodhatnál. ;)
A gyerekeket csakis teljesen(!) meggyógyultan engedném. Részben, mert súlyosbíthat az állapotukon, részben a nagyszülők védelme érdekében. Ha a pici esetleg még nem egészséges, akkor felvetném, hogy pár nappal halasszá(to)k el az utazást, hogy ő se maradjon ki a nagyiékkal való ünneplésből. Nem gondolom, hogy a férjednek ellenvetése lenne.
Válásgyanú? Ez meg hogy jutott eszedbe? :O
Boldog ünnepeket! :)
Ezek szerint te nem akarsz rokonokat látogatni és a férjedet és gyerekeidet is erre akarod kényszeríteni, holmi kifogások gyártása közben.
Nem szép!
Lehet, hogy emiatt villan be a válás gondolata? Vagy minden miatt is.
Persze, amint látom, reakció nem lesz...
Miért ne mehetne a férjed a szüleihez a gyerekekkel? Persze csak akkor, ha meggyógyulnak, mert nekik se jó betegen utazni, és a nagyszülőknek se lenne jó valami fertőzést átadni. Gondolj arra, hogy a gyerekek is szívesen mennek, a férjed is. Nem kell őket megfosztani ettől az örömtől, és a nagyszülőket sem. Te meg legalább nyugodtan tudsz pihenni, gyógyulni. Nem tudom, a válás szó hogy kerül ide. Ha már egy ilyentől ez felmerül benned, akkor itt a háttérben más is lehet, nemcsak ez az utazás. Szerintem ne tetézd a gondokat még ezzel is.
Véleményekre voltál kiváncsi, az enyém ez volt.
Békességet, szeretetet kívánok nektek.
26-áig még meggyógyulhat mindenki, Te is, s mehettek együtt. Valahogy azt érzem, neked ez csak egy indok, hogy miért ne menjetek. Ha rosszul gondolom akkor bocs, és ha meggyógyulsz addig menj velük. Viszont ha jól gondolom akkor engedd a gyerekeket, hisz a nagyszüleikhez mennének. Te meg maradj otthon a betegségre hivatkozva és lustálkodj, tévézz, vagy amihez kedved van.
Ha viszont nem vagytok 100%-osan gyógyultak jobb ha később mentek, nem kell a nagyszülőket megfertőzni. Ezt a férjednek is meg kellene értenie.
Pár nappal később esetleg nem tudnátok indulni? Akkor te is mehetnél velük, és biztos mindenki meggyógyulna addigra.
Volt hogy mi is kidőltünk az ünnepekre, de nem volt gond, kicsit később mentünk. Mindenki megértette hogy betegek vagyunk, volt aki utólag bevallotta, hogy ő nagyon örült, mert nem szerette volna ha ők is betegek lesznek, de nem merte mondani hogy ne menjünk.
Ez szerintem nem "csak" rokonlátogatás, hanem a nagyszülők látogatása, a férjed szüleinek látogatása. Ők pedig a családhoz tartoznak. A te szüleidet mikor látogatjátok?
Ha te egy lustulós karácsonyt terveztél, akkor maradj otthon, a család pedig hagy menjen a nagyszülőkhöz.
Egyértelmű, hogy pihenni szeretnél. Nincs ebben semmi rossz. Engedd őket, had menjenek, érezzék jól magukat. A gyerek ennél többet is kibírnak, élmény az utazás és a nagyi is. Férjed együtt lehet a szüleivel. Örülj neki, hogy a férjed felvállalja két gyerekkel az utazást.
Azért próbáljanak úgy indulni, pl. este, vagy ebéd után hogy aludjanak a kocsiban, hogy kevesebb bej legyen velük.
Nincs ebben semmi válásgyanú, bár te tudod...
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- 2010 karácsonyig - 15 kiló. Társakat keresek, együtt könnyebb:)
- NAGY FOGYÁS! 2011 karácsonyig lefogyunk!
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?