Karfiol savanyítva recept


1 nagy karfiol
3 répa
2 fej hagyma
néhány gerezd fokhagyma
só, cukor, ecet
víz
A Karfiol savanyítva elkészítési módja:
minden hozzávalót megtisztítottam a karfiolt nagyon kicsi rózsákra szedtem, a répát leheletvékony szeletre, a vöröshagymát is szeleteltem. befőttes üvegeket alaposan kimostam (tetőket is) kb. 1,5 l vizet felforraltam, elzártam. elkevertem benne kb. 20 dkg cukrot, 2 ev. kanál sót, és jó fél liter ecetet (mindenki ízlése szerint változtasson az arányokon, én még ecetet tettem bele langyosra hűlés után) az üvegekbe karfiol-répa-karfiol-hagyma-karfiol rétegeztem, felülről a második sor közé egy gerezd fokhagymát is rejtettem. alaposan lenyomkodtam kézzel, de akinek van célszerszáma, az még jobb. ráöntöttem a levet, lezártam, és az előszoba szekrénybe besoroltam az üvegeket.
nekem most már három hete állnak. 2 hét után megkóstoltuk, már finom roppanós volt, de most lettek az igaziak.
Amikor kifogy egy üvegből, érdemes a piacon kapható legolcsóbb fajta, ízlésünknek megfelelelő zöldséggel feltölteni. olcsóbb, mint a bolti bármilyen savanyúság, és tudjuk, mi van benne.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Elisa001, 2010. febr. 8. 08:56
A karfiol savanyítva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.