Nagyanyó almatortája recept
30 perc
A Nagyanyó almatortája hozzávalói:
A TÉSZTÁHOZ:
12 dkg (rétes)liszt
5 dkg cukor
5 evőkanál olaj
6 evőkanál tej
2 tojás
1 csomag sütőpor
(egy pici reszelt citromhéj)
A TETEJÉRE:
4-5 alma
2 tojás
8 dkg porcukor
10 dkg olvasztott vaj
A Nagyanyó almatortája elkészítési módja:
Keverjük össze a tésztához a lisztet, a cukrot, az olajat, a tejet, a 2 tojást, és a sütőport. Ízlés szerint mehet bele egy kevés reszelt citromhéj is. A sütőt 210 fokra bekapcsolom, és amíg melegszik, meghámozom az almát, és vékony cikkekre vágom. A kivajazott (vagy szilikon) tortaformába öntöm a tésztát, és a tetejét kirakom az almákkal. 15percig sütöm. Ezalatt összekeverem az olvasztott vajat és a porcukrot a 2 tojással, majd a félig sült torta tetejére öntöm, és visszatolom az egészet a sütőbe. Szép aranyszínűre sütöm, majd ha kihűlt felszeletelem:)
Nem muszáj tortaformában sütni, mert nem torta jellegű, hanem olyan "sütiszerű":D
Én igazándiból az egyszerűség kedvéért választom a kerek formát, mert az szilikon és nem kell kivajazni:) NAh meg persze a Mami is úgy csinálja:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: zsófyc, 2009. máj. 30. 22:50
A nagyanyó almatortája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.