Tatárbeafsteak recept


fél kg marhahús (bélszín)
1 fej fokhagyma
2 nagy fej vöröshagyma
2-3 evőkanál ketchup
2 teáskanál mustár
fél kávéskanál őrölt bors
só
tojás
(vorchester szósz)
A Tatárbeafsteak elkészítési módja:
A húst finomra darálom (ha nem úgy vettem). A fokhagymát, a hagymát szintén péppé aprítom (darálom). Összekeverem a ketchuppal, a mustárral, a borssal, ízlés szerinti sóval (kóstolni kell...). Teszek hozzá először egy tojást. Alaposan elkeverem. (Ha felvesz még 1 tojást lehet hozzá rakni...ki hogy szereti:) Aki szereti tehet hozzá egy leheletnyi vorchester szószt. Lefedve (hogy nehogy átvegye a hűtőszagot) 1-2 napig hűtőben érlelem.
Pirítóssal, vajjal tálalom. Esetleg vághatunk mellé zöldségeket (paprika, paradicsom, uborka, újhagyma...).
Az ára elég borsos ugyan, de néha kijár egy kis kényeztetés;)
Jó étvágyat hozzá!!! :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: zsófyc, 2009. máj. 21. 20:46
A tatárbeafsteak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.