Ganca (sós étel) recept
A Ganca (sós étel) hozzávalói:krumpli
liszt
só
olaj
hagyma
tejföl
túró
A Ganca (sós étel) elkészítési módja:
A krumplit megpucolom,kockákra vágom, és megfőzöm sós vízben. Ha megfőtt a levét egy tálba öntöm,akruplihoz egy kis lisztet rakok, hogy sűrű krumplipürészerűt kapjak. Ha túl sűrű lesz akk a főttkrumpli levével hígítom. Egy tepsit kiolajozok, beleszedem a krumplipürészerűséget, és kb. 250 fokon addig sütöm, hogy a teteje egy picit megpiruljon. Ha kész, hagyom kicsit hűlni, hogy összeálljon. A tetejére pirított hagymát, túrót, tejfölt teszek (ízlés szerint bármelik elhanyagolható, én pl. túró nélkül szeretem).
Az elején picit több krumplit hámozz meg mint amennyiből pürét csinálnál arra az X főre.
Nagyon finom, laktató:) Jó étvágyat!!! :)
(Bármi kérdés van, nyugodtan írj:)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: zsófyc, 2009. máj. 18. 16:06
A ganca (sós étel) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.