Sonkával-sajttal töltött kelkáposzta recept
A Sonkával-sajttal töltött kelkáposzta hozzávalói:8 db kelkáposztalevél
15 dkg gépsonka
20 dkg sajt
10 dkg liszt
2 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
2 dl olaj
só
A Sonkával-sajttal töltött kelkáposzta elkészítési módja:
A kelkáposztafejet forrásban lévő vízbe tesszük majd lefejtünk róla 8 szép levelet. Papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet. Minden levélre ráhelyezünk egy szép szelet gépsonkát, egy ujjnyi vastag és 4-5 cm hosszú sajtot. Két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. Vigyázzunk, hogy a sajtrúd minden oldalról jól be legyen csomagolva. A töltött káposztaleveleket lisztbe, enyhén sózott felvert tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Tartármártással tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. máj. 18. 11:05
A sonkával-sajttal töltött kelkáposzta elkészítési módja és hozzávalói.