Klasszikus Rakott Brokkoli darálthússal, rízzsel recept
50 perc
A Klasszikus Rakott Brokkoli darálthússal, rízzsel hozzávalói:
2 fej brokkoli brokkoli
60 dkg darált púlykahús
1 csésze rizs
2 fej vöröshagyma
4 dl tejföl
2 tojás
olaj, margarin
só, bors
A Klasszikus Rakott Brokkoli darálthússal, rízzsel elkészítési módja:
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, megpároljuk. A rizst megfőzzük, félretesszük. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, forró olajon megpároljuk, beletesszük a darált pulykahúst, és addig pároljuk, amíg a hús teljesen kifehéredik. Sózzuk, pici vizet öntünk alá és fedő alatt készre pároljuk. Egy tűzálló edényt margarinnal kikenünk, és brokkolival kibéleljük, beborítjuk a darált hússal, rizzsel majd a maradék brokkolival betakarjuk. A tejfölt a tojással simára keverjük, és meglocsoljuk vele a brokkolit. 180 oC-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Esetleg fokhagymával pirospaprikával ízesíthetjük a húst, amit a rízzsel összekeverve is lehet a tepsibe tenni. Ha van otthon sajt, a tetejére azt is teszek.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: clugie, 2009. máj. 13. 11:10
A klasszikus rakott brokkoli darálthússal, rízzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.