Zabpelyhes muffin recept



1 csésze zabpehely,
1 csésze tej,
1 csésze teljes őrlésű (Norbi)liszt,
édesítőszer vagy 1 dl méz,
1 dl hidegen sajtolt olaj,
3 tojás,
1 csomag sütőpor,
csipet só
A Zabpelyhes muffin elkészítési módja:
A zabpelyhet beáztatjuk a tejbe kb. 20 percre. A tojásokat a mézzel habosra felverjük, hozzáadjuk az olajat, a sütőporral és sóval elkevert lisztet, végül pedig a tejes-zabpelyhet. Enyhén kiolajozott muffinformába adagoljuk és 180-200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ízlés szerint fűszerezhetjük is: reszelt narancshéjjal, mazsolával, kókuszreszelékkel.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: clugie, 2009. ápr. 18. 20:20
A zabpelyhes muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.