Vörösboros-szilvás pulyka rókagombával recept
A Vörösboros-szilvás pulyka rókagombával hozzávalói:4 szelet pulykacomb
20 dkg rókagomba
30 dkg szilva
2 gerezd fokhagyma
¼ teáskanál reszelt szerecsendió
1 dl száraz vörösbor
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
15 dkg vadrizs
25 dkg jázmin rizs
A Vörösboros-szilvás pulyka rókagombával elkészítési módja:
A gombát mosd meg, itasd fel róla a nedvességet, és vágd szeletekre. Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben, majd futtasd meg rajta a fokhagymát péppé zúzva. Add hozzá a hússzeleteket, és hirtelen pirítsd meg mindkét oldalukon. A fokhagymás olajjal együtt tedd a szeleteket egy tepsibe, sózd, borsozd, reszelj rá szerecsendiót, tűzd meg a rozmaring-ággal, majd szórd rá a gombát és a negyedekbe vágott szilvát. Öntsd le a borral, sózd, borsozd és reszeld rá a szerecsendiót. Alufóliával lefedve tedd előmelegített 180 fokos sütőbe. Közben főzd meg külön a jázmin rizst és a vadrizst sós vízben, majd keverd össze őket. Amikor a hús megpuhult, vedd le róla a fóliát, és így süsd még pár percig.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. máj. 11. 21:02
A vörösboros-szilvás pulyka rókagombával elkészítési módja és hozzávalói.