Almás-húsos káposztatál recept
60 perc
Az Almás-húsos káposztatál hozzávalói:
- 1 fej káposzta
- 4 db alma
- 10 dkg reszelt sajt
- 30 dkg darált hús
- 2 dl tejföl
- őrölt bors
- só
- vaj
- zsemlemorzsa
Az Almás-húsos káposztatál elkészítési módja:
1. A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, és sós vízben megpároljuk. Lecsöpögtetjük, kisebb cikkekre feldaraboljuk. Kivajazott hőálló edény aljára szépen lepakolgatjuk a felét. Ízlés szerint sózzuk (ne felejtsük el, hogy már sós vízben pároltuk, érdemes utánakóstolni!), borsot hintünk rá. 2. Közben az olajban megpirított, sóval-borssal fűszerezett darált húst is rászórjuk. Megfogjuk az almákat, kimagozzuk őket, gerezdekre szeleteljük, ezekből is elhelyezünk a darált hús rétegre. A maradék káposztával befedjük, amelyekre kis darab vajakat is elhelyezünk. 3. A rakottast tejföllel meglocsoljuk és a reszelt sajtot is rászórjuk, egy maréknyi zsemlemorzsa elhintésével koronázzuk meg művünket. Ennek tetejére is dobhatunk még néhány vajdarabkát. Előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.
Én a tejfölt is szoktam még ízesíteni egy kis majorannával, illetve főtt tojást is teszek a réteg töltelékbe.
A vajat semmiképp ne felejtsük ki belőle, mert ez ellensúlyozza az almával szemben a fűszerezett hús ízét.
Aki szereti, a húsnak előkészített forró olajba természetesen vághat hagymát is.
Laktató, kiadós fogás.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2009. máj. 16. 09:55
Az almás-húsos káposztatál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.