Köpenyes burgonya recept
A Köpenyes burgonya hozzávalói:80 dkg kelkáposzta
50 dkg burgonya
2tojás sárgája
10 dkg reszelt sajt
1 evőkanál zsír
törött bors
2 evőkanál zsemlemorzsa
köménymag
só
A Köpenyes burgonya elkészítési módja:
A kelkáposztát leveleire bontjuk és köménymagos sós vízben nem túl puhára főzzük.A negyedelt burgonyát is megfőzzük,áttörjük.Ízesítjük sóval,borssal belekeverjük a tojás sárgákat és a reszelt sajtot. A kelleveleket megtöltjük a burgonyapürével,összegöngyöljük,kizsírozott tűzálló tálba tesszük,öntünk rá egy merőkanálnyi vizet a tetejére kevés zsírt teszünk,sütőben fedő alatt 20-25 percig sütjük.A megmaradt zsírban halványra pirítjuk a zsemlemorzsát és tálaláskor a töltelék tetejére szórjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. dec. 30. 22:08
A köpenyes burgonya elkészítési módja és hozzávalói.