Almás töltött karaj recept
Az Almás töltött karaj hozzávalói:80 dkg kicsontozott karaj
7 szelet sajt
1 alma
5 dkg vaj
2 dl tejföl
5 dkg parmezán sajt
grillfűszer
fokhagymasó
gyömbérpor
Az Almás töltött karaj elkészítési módja:
A karajt úgy vágjuk be, hogy majd nyolc szelet legyen belőle de egyenlőre a hús egyben maradjon.Az almát 7 szeletbe vágjuk(magházat eltávolítjuk).A karaj minden vágatába1-1 alma és sajtszeletet dugunk a húst kívűlről grillfűszerrel fokhagymasóval,gyömbérrel bedörzsöljük.A vajjal akkora alufóliadarabot kenünk ki,hogy a karajt becsomagolhassuk,majd tepsire fektetve forró sütőben megsütjük.Ha megsült tűzálló tálra fektetjük,a fóliában lévő levet a tejföllel és a reszelt sajttal simára keverjük és a husira öntjük.A sütőbe visszatolva szép pirosra sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. dec. 26. 15:02
Az almás töltött karaj elkészítési módja és hozzávalói.