Csirkemáj sütőben recept
A Csirkemáj sütőben hozzávalói:Fel kilo maj
marinada: 1 ek szojaszosz,
2 -3 gerezd fokhagyma
2 nagy fej hagyma
A Csirkemáj sütőben elkészítési módja:
A majat megtisztitom a hartyaitol es beleteszem egy uvegtalba a fokhagymas szojaszoszba,folpackkal letakarjuk es a hutobe hagyjuk allni fel orat. A hagymat felszeleteljuk es egy kicsit megpiritjuk. Egy jenai talat kiolajozzunk, 200 fokos sutoben felforrositjuk, beletesszuk a hagymat es erre rendezzuk a majakat. Olajsprayjal befujjuk vagy mas modon beolajozzuk, majd sutoben grillen sutjuk, kb 10 perc utan megforditjuk , tovabb sutjuk, amig latjuk, hogy nem enged rozsaszin level, ezt villa segitsegevel tudjuk megnezni.
Lenyegeben hasonlo, mint a resztelt maj, de lehet hozza kesziteni edes-savanyu szoszt, ami mar szerepel az edes-savanyu csirkemajnal:
a szosz:
fel p husleves (vagy fel p viz 1 kk levespor),
1 ek mez, 2 ek cukor,
3 ek ecet,
1 ek szojaszosz,
2 ek feherbor,
1 gerezd fokhagyma,
fel kk gyomberpor,
1 ek sur. paradicsomszosz,
1kk tabasco ( elhagyhato),
fekete bors.
1 ek kuk. kemenyito
A kep itt lathato:
http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2010/1213/11629315.jpg
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2010. dec. 17. 07:45
A csirkemáj sütőben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.