Édes-savanyú csirkemáj recept
Az Édes-savanyú csirkemáj hozzávalói:Fel kilo maj
marinada: 1 ek szojaszosz,
2 ek feherbor,
1 ek cukor
a szosz:
fel p husleves (vagy fel p viz 1 kk levespor),
1 ek mez, 2 ek cukor,
3 ek ecet,
1 ek szojaszosz,
2 ek feherbor,
1 gerezd fokhagyma,
fel kk gyomberpor,
1 ek sur. paradicsomszosz,
1kk tabasco ( elhagyhato),
fekete bors.
1 ek kuk. kemenyitot.
apritott zoldhagyma
piritott mandula
Az Édes-savanyú csirkemáj elkészítési módja:
A majakat kettobe vagtam, beaztattam a merinadaba, majd par ora mulva lecsopogtettem a majat, beleforgattam lisztbe, megsutottem olajban, de nem sutottem ki a lelket. Papirtorolkozore tettem, egy kicsit rozsaszin levet eresztett, de igy marad belul igazan puha. A szoszhozvalokat felforraltam es belekevertem a keves vizben feloldott kuk. kemenyitot. Osszeforraltam, majd a szosz egy reszet beleontottem egy talba, beletettem a maj darabokat es a maradek szoszt raontottem. Megszortam apritott zoldhagymaval es piritott mandulaval.
A konyvben azt akarja, hogy locsoljam meg szezammag olajjal, de mar annyira ehesek voltunk, hogy ez
elmaradt. Igy is az etkezes folyaman tobbszor dicsertek, hogy nagyon finom.
Rizzsel talaltam es fokhagymas, szojaszoszos parolt brokkolit adtam melle,ez sem volt rossz.
kep itt lathato:
http://szivtipro.multiply.com/photos/album/18#8
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kumameya, 2009. márc. 31. 17:56
Az Édes-savanyú csirkemáj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.