Gyömbéres sertésszeletek ananásszal és zöldségekkel recept
A Gyömbéres sertésszeletek ananásszal és zöldségekkel hozzávalói:növényi olaj
45 dkg felkockázott sertésszűzpecsenye
2 ek. felaprózott gyömbér
2 hagyma, elnegyedelve
2 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
1 zöldpaprika
20 dkg borsó
1,5 dl tyúkhúsleves
20 dkg ananász
3 ek. világos szójaszósz
1 tk. fehérborecet
1/2 tk. pirospaprika
2 ek. kukoricakeményítő
1,5 dl víz
A Gyömbéres sertésszeletek ananásszal és zöldségekkel elkészítési módja:
A felkockázott húst olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, az összepréselt fokhagymát, a gyömbért, a borsót, a paprikát és a felkarikázott répát. Ezután felöntjük a levessel, valamint az ecettel és pirospaprikával elkevert ananászlével. Néhány percig így főzzük, majd a vízzel elkevert keményítőt is beletesszük az ananásszal együtt. Addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd eloszlatjuk a tányérokon, és rizzsel kínáljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. aug. 30. 09:58
A gyömbéres sertésszeletek ananásszal és zöldségekkel elkészítési módja és hozzávalói.